Политика

Трифонов с ексклузивно интервю: Тези от ПП трябва да бъдат държани далеч от властта (НА ЖИВО)

Трифонов с ексклузивно интервю: Тези от ПП трябва да бъдат държани далеч от властта (НА ЖИВО)

 

славиbig_1565

 

 

Моето мнение е, че тези хора от ПП не стават за това да се занимават с власт, с управление на държава. Те трябва да стоят максимално далеч от властта, Не съм популист. Имам цел – да свърша работата. Целта на ИТН в правителството беше да се случат нещата, които бяха описани в Референдума. 

 

 

 

Това каза лидерът на партия ”Има такъв народ” Слави Трифонов в ексклузивно интервю за ”Дарик” в предаването ”Седмицата на Дарик радио”. Предаванто се излъчва и от телевизия 7/8, в чието студио се води разговорът.

 

Основната тема е трусът в коалицията и може ли да се седне на масата на преговорите или предстоят нови избори.

 

 

„Какво значи да си мъжкар? Аз не съм популист. Да си популист означа да си народняк или да говориш неща, които се харесват на народа. Казвам това, което смятам, че е правилно“, започна Трифонов.

 

 

„Аз съм от село, не се изявявам като реформатор“, каза още Слави Трифонов.

 

„Целта на ИТН първо беше да се въведат в действие решенията на референдума, който ние проведохме. Това беше първата цел. После се случиха един куп неща. Ние спечелихме избори, трябваше да поемаме отговорност, решихме да не се събираме с други партии, а да свършим работа. Не успяхме да реализираме правителство. Направих едно изявление, че следващият път, колкото зависи от мен, ще направя всичко възможно да има правителство. Ние подписахме споразумение с ПП, а не с останалите партии. Това дали ще има правителство оттук нататък е въпрос на Конституция“, продължи Трифонов.

 

„Най-големият компромис беше да участваме в тази коалиция с БСП. Те са част от статуквото. Аз съм наясно с цялата тази ситуация от 10 ноември 1989 г. Това е най-сериозният компромис. Преодолях го с много зор, не ми беше лесно, но се справих. Не е имало четворни срещи в началото. Петков и Василев провеждаха срещи по отделно. Записал съм си го Кирил Петков като „Кирил Петков Пробиотик“.

 

 

 

Той призна, че след като през юли е спечелил изборите, е предложил на Петков и Василев да станат част от неговия кабинет. Петков поставил условие в кабинета на Слави, Асен Василев да е министър на финансите. Той обаче не се съгласил и идеята пропаднала.

 

 

 

„Те са много гъвкави, флексабилни. Говорят с желание нещо да се случи. Петков е емоционален, Василев е гъвкав на базата на това да стане нещото“, охарактезира ги той.

 

 

 

„Аз съм изтеглил министри. За да се развали, трябва да има други действия и ходове. Аз не съм развалял нищо. Аз не съм човек, който гледа отстрани. За добро или за лошо съм участник в цялата тази работа“, изтъкна Трифонов.

 

 

 

Те имат отговорник, който е на пряко подчинение. В случая с външно министрество това е Весела Чернева, която води друга политика, двойна политика, разкри Трифонов. 

 

 

„Според информацията, която имам, държавата е доста зле финансово“, допълни той.

 

 

 

„Вие в момента се явявате като говорител на министър-председателя. Това е неговата теза. Има друга теза. ИТН беше унижавана в коалицията. Тезата за Македония да изпълни своите ангажименти и чак тогава да стартира претоворите за ЕС. Моето мнение е, че тези хора не стават за това да се занимават с власт, с управление на държава.Те трябва да стоят максимално далеч от властта“, атакува доскорошните си партньори Трифонов.

 

 

 

„Кой е този капацитет, който ще определя кой е почтен и кой не е? Има закон – това може да решава съдът. За морала се грижат семейството, църквата и училище. Той какъв е на българите? Семейство ли им е, църква ли им е или е училище? Не му е работа да казва кой е почтен и непочтен.

 

 

 

Четворната коалиция се появи с цел – да престане начина на управление на ГЕРБ. Кирил Петков прави същото, ПП прави същото – взима еднолично решенията. ПП управлява като ГЕРБ. Петков и Василев са двете страни на една монета. Той кара влака, защото има коалиция. Той управлява с коалиция“, каза Трифонов още по адрес на ПП, Кирил Петков и Асен Василев.

 

 

 

В момента, в който ми стана ясно, че това е е невъзможно, се допитах до депутатите на ИТН. Просто той не спря да се опитва да ни прескача по казуса с Македония. Не чу съвети, не проумя факта, че има отношение към този казус. В България говореше други работи, а пред посланиците и чужди политици, говореше друго. Лъжеше“, допълни Трифонов.

 

 
Интервюто на Трифонов бе на живо и това е първото интервю на лидера на “Има такъв народ”, което той дава тази година.

 

По-рано тази седмица той обяви, че ИТН напуска управлението. „От днес изтеглям министрите на „Има такъв народ“ и слагам край на тази коалиция и на тази агония““ каза Трифонов чрез видеообръщение.

 

Очаквайте подробности

Слави Трифонов с ексклузивно интервю:Тези от ПП трябва да бъдат държани далеч от властта (НА ЖИВО)

Политика

More in Политика

прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024