Политика

Лена Бориславова и Мирослав Иванов от Ямбол: Готови сме за нови избори

Лена Бориславова и Мирослав Иванов от Ямбол: Готови сме за нови избори

 

 

1655032171

 

 

Готови сме за нови избори, но преди това ще направим всичко възможно да не се стигне до такъв развой. Това заяви в Ямбол Лена Бориславова, началник на политическия кабинет на премиера Кирил Петков.

 

Заедно със заместник-председателя на парламента и депутат от Ямбол Мирослав Иванов, с когото живее на семейни начала, тя присъства на откриването на нов партиен офис на „Продължаваме промяната“.

 

 

1655031846

 

 

„Трябва да има действащо Народно събрание, което да приеме онези 22 закона, които да гарантират едни 13 млрд. лева да влязат за българските домакинства и бизнес“, подчерта Бориславова.

 

По думите й създалата се ситуация в парламента е сценарий, целящ да дестабилизира управлението и на този етап усилията на кабинета не са концентрирани в търсене на заместници на напусналите коалицията министри от партия „Има такъв народ“ (ИТН), а в посока приемане на актуализацията на бюджета и законодателните промени.

 

„Ние разчитаме на нашите колеги, които ще сложат личната отговорност към хората, гласували за тях, над партийната принадлежност. Имаме убеждението, че такива хора има в Народното събрание и те са готови да работят с нас. Все пак става въпрос за 7 млн. граждани, които разчитат на този бюджет в условия на инфлация, енергийна криза и криза с цените на горивата“, каза Бориславова.

 

Според заместник-председателя на парламента Мирослав Иванов текстовете на бюджета са сами по себе си достатъчен аргумент „всеки един народен представител с достатъчно здрав разум да ги подкрепи“.

 

По думите му, за съжаление, се очаква от ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“ да направят популистки предложения при гласуването на актуализацията, които ще поставят правителството пред избор, дали да се пречупи или да запази финансовата стабилност на държавата.

 

Епицентър

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024