Политика

Борисов в Ямбол: Киро, Лена и шефът на парламента да кажат – в любовен триъгълник ли са?

Борисов в Ямбол: Киро, Лена и шефът на парламента да кажат – в любовен триъгълник ли са?

 

11b2a75dbff190757e426c1c96e6dd21

 

 

„Каквото и да се случва, мислете за максимална мобилизация за избори. Ако направят правителство, обяснявайте какво ние нямаше да се случи. Моделът ПП е забогатяване на фамилиите. Заклел съм се хиляди пъти, че никога не съм имал кюлчета. Докато Лена и Кирил Петков не кажат, че не са били те в оня апартамент за любов, ще забраня да ми задават един и същи въпрос около 10 хил. пъти. Изведнъж – има ли парапет или няма. Какво правят те там? В триъгълник ли са с шефа на парламента? Само кажете, че не сте били вие. И ние ще спрем да питаме“,

 

 

За това призова лидерът на ГЕРБ и  бивш премиер Бойко Борисов.

 

Такова чудовищно обедняване на българите – няма. Всичко, което добро се случва в Ямбол, е благодарение на нашето правителство. Болницата щеше да бъде този февруари готова“.

 

Така започна речта си бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на изявление пред симпатизанти в Ямбол.
„Основната дилема пред нас, която ще разсеча, е относно третия мандат. За нас е добре да се направи правителство с него, но за държавата не е“, смята той.

 

По думите му Нинова е потвърдила неговите думи – „Войната за едни е лошо нещо, а за други е добро. Войната носи ръст за България – изнасяме за 2,7 млрд. долара. Това обаче от ползва ли е за гражданите и бизнеса“, запита той.

 

Щях да натоваря мощностите до дупка, за да ползваме най-евтиният ток в Европа, но и да имаме износ. Сега сме като Африка – изнасяме полуфабрикати“, каза лидерът на ГЕРБ.

 

 

По думите му такова е положението и с горивата: „Изнасяме огромни количества петрол и бензин. Правим ги на ишлеме“, каза той.

 

 

Според него инфлацията и горивата вдигат хляба, а не липсата на ДДС. „ГЕРБ нямаше да позволи нищо от това да се случи“, категоричен бе политикът.

 

 
ПП не искат правителство. За август прогнозата за газа е 40%. Вие може ли да говорите за правова държава, колеги от ПП, когато на 13-и юли връщате цена с 32% по-голяма. Ако си произвеждал нещо до 13 юли и изведнъж цената му става с 32% повече, какво правиш с пазара и с тази стока. Какво правиш и с работните заплати? Ама такива въпроси няма, защото не са изгодни. Това не е правова държава, това не е неутрален регулаторен орган“, каза той по адрес на КЕВР.

 

 

По думите му няма прогноза за доставка на газ и за август. „Те нямат от къде да докарат газ. Искат бързо да избягат и да докарат реториката от преди две години, за да се спасят“, каза още Борисов.

 

 

Според него инфлацията е чудовищна. „Такова чудовищно обедняване на българите няма“, отсече той.

„Два пъти съм вадил държавата от криза“, подчерта още Борисов.

„Това са фамилиите, които ви управляват“, каза той.

 

 

 

 

„Ако 100 милиарда имаха българите в банките, сега са 50 милиарда. ПП бягат. Пошегувах се като им казах, че ще им дам трима депутати. Ако бяха играчи, щяха да реагират. А те – не щем, та не щем. Тези съсипаха държавата. Престанете да ги вардите. Но, когато стигнат под дъното, него отдавна го стигнахме. Затова Радев не иска служебно правителство. Единственият шанс това да се прекрати са бързи избори и стабилно управление. Затова много бързо трябва да кажем как да се компенсират сключените договори. Една година и половина безвластие, да се се строи евтино беше. Сега цените излетяха в небето. Трябва да се спре този мъртвеж в държавата – „Тракия“ е опасна за каране, защото не се поддържа“, обясни Бойко Борисов.

 

 

 

„Свои хора в прокуратурата и Бойко Рашков – шеф на КПОНПИ. Такава съдебна реформа аз няма да подкрепя. Те се опитват да счупят и политическата система“, разгневи се Борисов.“Кирил Петков си каза ясно, че единствената им цел да останат на власт е Бойко Рашков да стане шеф на КОНПИ“, обяви Радомир Чолаков. Според него само ГЕРБ може да направи съдебна реформа.

 

 

 

 

„Хората започнаха да разбират, че мафията управлява в момента. Сега се намираме в зоната на разпада. В леко зашеметената усмивка на премиера цари някаква зашеметеност. Назначенията се правят на роднински връзки, и понякога на заслуги, които са успели да се хванат за правилния парапет. Нали бяха големи евроатлантици, а отказаха да дават оръжие на Украйна. Репчат се на Путин, а със зъби и нокти бранят интересите на „Лукойл“. Те ни превърнаха в кръстопът на дребните разминаванияОнзи ден Асен Василев си позволи да каже, че му шушнели да се състави евроатлантическо правителство. Опасявам се, че единственото шушнене, което той разбира се, е шумът от комисиони“, каза Даниел Митов.

 

Политика

More in Политика

iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024