ОБЩЕСТВО

Институциите удариха майката на 15-годишния, който загуби съзнание в дискотека в Правец

Институциите удариха майката на 15-годишния, който загуби съзнание в дискотека в Правец

 

big_110d5

 

 

Ще съставят акт на майката на 15-годишния, изгубил съзнание в дискотека в Правец, съобщи bTV.

Елица Йорданова, реши да даде гласност на случая чрез пост във „Фейсбук“:

 

 

Мълчанието на агнетата Добро утро от 122-ри кабинет в Пирогов. За тези от вас, които не знаят, това е кабинета по токсикология. Там съм с моя син, Макс, на 15 години, който е все още в безсъзнание след употреба на алкохол и райски газ в дискотеката в град Правец, въпреки положените за него грижи в спешното отделение на поликлиниката в града (по-късно ще добавя имената на хората, които бяха на смяна), и след 3-те банки глюкоза……“

 

 

Ето и версията на полицията за случилото се:

 

 

„Към 1.40 часа през изминалата нощ, при извършване на обход в района на дискотека в центъра на Правец, пеши патрул на РУ-Правец забелязал пред входа на заведението момче във видимо нетрезво състояние, което повръща. Униформените незабавно се притекли на помощ, опитали да разберат повече за състоянието му и бързо организирали завеждането му във Филиала за спешна помощ, който се намирал в непосредствена близост.

 

След преглед, от там младежът е транспортиран в токсикологията на столична болница. Междувременно полицейските служители провели разговор с родителите му, които заявили, че представената от сина им декларация не е подписана от тях. Снети са сведения и от двамата младежи, придружили го до Спешна помощ. Пред тях той е споделил, че е пил алкохол от чашата на непознат в дискотеката, за което съжалява.

 

 

От проведените първоначални беседи със свидетели не са установени данни за употреба на други вещества, освен алкохол. По данни на бащата на непълнолетния, днес той е изписан от болничното заведение в добро общо състояние. Служители на РУ-Правец извършват активни действия за изясняването на всички факти и обстоятелства по случая, включително преглед на записи от камерите за видеонаблюдение, установяване на всички лица от обкръжението на младежа, снемане на сведения от тях и родителите му.

 

 

Паралелно с това ще бъде извършена обстойна проверка на нощното заведение – документация, пропускателен режим по отношение на малолетни и непълнолетни и предлагането им за консумация на алкохол и други вредни за здравето субстанции. Всички събрани материали ще бъдат докладвани по компетентност в Районна прокуратура-Ботевград“.

 

ОТ ФОРУМИТЕ:

 

Що за родител е това, да определи 1 ч през нощта за вечерен час на 15 годишен. А и охраната на дискотеката не си гледа работата.

 

БРаво. Много правилно! Одумкайте я  тая с актове и глоби и да се научи как се гледат деца а не глезени келеши и после да обвинява държавата че тя й била виновна.

 

 

Добро утро, „майката“! Чий го дири 15-годишния ти син на дискотека?!? За голямата ми /15-годишна/ дъщеря питам.

 

Ми много правилно, пуснала си детето да се друса и пие по дискотеките, после риве у фейса!

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
1249613

Колтуклиева: Личният му „Лексус“ стои в двора на кооперацията, а борецът за евроценности използва държавата за лична употреба

май 17, 2024
Image_17939093_40_0

Край на авантата: Даваш стая или апартамент под наем на туристи – НАП разбира веднага

май 17, 2024
c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
966090ef25235e32fcdbcad6fc8286a4

Фейсбук попиля Найо Тицин за снимката от катастрофата с Киро и НСО

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024