Политика

Кирил Петков: Обявявам война на системата за кражби

Кирил Петков: Обявявам война на системата за кражби

big_46680

 

 

Обявявам война на системата за кражби от държавата, която за съжаление през последните 6 месеца не успяхме да спрем. Това заяви министър-председателят в оставка Кирил Петков по bTV. Той каза също, че за него тестът кои политически сили наистина искат да подкрепят справянето с кражбите е приемането на закона за КПКОНПИ и оглавяването на комисията от Бойко Рашков.

 

 

„Всеки, който вижда Рашков като оръжие срещу него, има много тайни, които да крие”, така Петков отговори на ГЕРБ, които заявиха, че той им обявява война с искането сегашният вътрешен министър да поеме органът за борба с корупцията.

 

 

На въпрос на водещата на „Лице в лице” Цветанка Ризова дали това искане не означава, че ПП искат свой човек, който да ги пази, Кирил Петков отговори, че е ако правителството е имало злоупотреби, главният прокурор Иван Гешев със сигурност би реагирал, предвид отношенията им. Премиерът в оставка попита също, защо след ареста на Бойко Борисов Гешев не е разпитал поне веднъж Васил Божков и това некомпетентност ли е или въпрос на вземане на страна.

 

 

Който и да е номиниран на следващ министър-председател с мандата на БСП, ще е подготвен да продължи промяната. Аз лично вярвам на Асен Василев, каза още Кирил Петков.

 

 

 

Всеки ден, и днес също, отправяме искания към „Газпром”: „Моля, изпълнете си доставката съгласно договора”, заяви премиерът в оставка . Той обясни, че това е отговор на изказванията, че се прекъснати връзките с руската компания. Петков заяви също, че ще проведе официална вечеря с президента на Азербайджан Илхам Алиев, за да се опита да удвои размера на доставките на азерски газ към България.

 

 

 

Петков каза също, че е лъжа, че азерския газ не можел да влиза у нас заради липсата на връзка. Има стара такава и той тече по нея и в момента, обясни той.

 

 

„Тази седмица или следващата гръцката газова връзка ще има акт 16, което веднага ще свали цената с 1/3”, заяви Кирил Петков. Той също така остро критикува идеята да се постави таван на цената на бензина на 2,75 лева.

 

 

„Аз искам да е 2 лева тавана, но това не работи. Като в Европа има свободно движение на горива, какво ще се получи? Целият бензин ще се изнесе, защото не можем да задължим производителя да продава само в България. Но е много лесно да излезеш и да кажеш: „Аз съм Бойко Борисов и искам таван на цената на бензина”, обясни Кирил Петков.


Политика

More in Политика

РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024