Политика

Петков на изпроводяк: Предлагаме да бъде сключен договор за седем кораба с втечнен газ

Петков на изпроводяк: Предлагаме да бъде сключен договор за седем кораба с втечнен газ

предлагамеbig_big_payimage-541978d0f

 

 

„Министерството на икономиката ще предложи сключване на договор за 7 кораба с втечнен газ. Доставката на LNG ще подобри енергийната сигурност на България“. Това обяви премиерът в оставка Кирил Петков в началото на днешното, вероятно последно заседание на това правителство.

 

 

„Условието за получаване на тези количества е следващия месец служебното правителство и служебното министерство на енергетиката да осигурят необходимата инфраструктура от Гърция и Турция“, уточни Петков.

 

 

Но не каза на какви цени ще бъдат доставени тези количества и с колко ще скочат сметките. Както и с колко ще намажат посредниците

 

В дневния ред са включени 37 точки, а Петков изброи някои от тях:

 

Министерството на енергетиката ще направи предложение за сключване на договор за 7 карго кораба с втечнен газ, които да подобрят енергийната сигурност на България. Условието за получаването им е през следващия месец сужебното правителство да осигури необходимата инфраструктура от Гърция и Турция

 

 

Правителството ще приеме новата програма за компенсация на цените на електроенергията за небитовите потребители. Считано от 1 юли до 30 септември за крайните потребители ще се осигури таванът от 250 лв. По този начин правителството осигурява предвидимост за бизнеса за следващите месеци в условията на битови предизвикателства, заяви Петков.

 

 

150 млн. лв. ще бъдат дадени за мярката от 25 ст. отстъпка за литър гориво. Започва работата на работна група между митниците и НАП за ограничаване на износа на нефтени продукти с руски произход считано от 5 декември, както е по дерогациите на ЕС. „Изпълняването на условията на дерогацията на ЕС ще даде възмжност за по-голямо предлагане на горива на българския пазар и това ще потисне цената на горивата“, коментира премиерът.

 

 

Ще бъде и изслушан докладът на министъра на околната среда и ще стане ясно и какви санкции ще бъдат наложени на ТЕЦ „Брикел“ за замърсяването на въздуха в Гълъбово.

 

 

Отпускаме пари за ремонт на над 170 детски градини и училища в цялата страна. Средствата ще бъдат използвани за поправки на покриви и енергоспестяващи мерки, обясни премиерът в оставка.

 

 

Петков допълни, че ще бъде приет законопроект, който ще гарантира сигурността на хората, които подават сигнали за корупция. Той е важна стъпка по пътя в нашата борба срещу корупцията, категоричен бе министър-председателят.

 

 

 

Други интересни сред тях са: приемане на годишен доклад за състоянието на националната сигурност през 2021 г.; доклад за одобряване на условията по проектодоговор за застраховка „Обща гражданска отговорност“, покриваща отговорността за ядрена вреда на „АЕЦ Козлодуй; проект на решение за временно закриване на консулството на България в руския град Екатеринбург.

 

 

ОТ ФОРУМА:

До последната минута ще съсипват държавата.

 

Луд умора нема 🙂 Остават му 2 дни, какво още ще успее да натвори …

 

на власт подписвайки тези невероятни „договори“ с които задължи държавата да им изкупува тока на преференциални цени. Сегашните пък газа, също и реакторите на Козлодуй. Как пък поне веднъж не дойде един патриот? Или по-вярно: как не се стигна досега до съд както в Румъния, с 65 министри в затвора и 4 премиери?

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024