Криминално

Изплуваха подробности около убийството на швейцарския милионер в България

Изплуваха подробности около убийството на швейцарския милионер в България

 

eb6ee38f21994ca6beb14a13761bc70b

 

 

Тялото на 68-годишният мъж е открито от неговата съпруга в четвъртък вечерта в гаража на семейната им къща

 

 

Съмнителен случай в Пернишко. Разследват смъртта на швейцарски бизнесмен, намерен мъртъв във вилно селище край село Кладница. Тялото на 68-годишният мъж е открито от неговата съпруга в четвъртък вечерта в гаража на семейната им къща в комплекса „Делта хил“, предаде bTV

 

 

Съпругата му подава сигнал на тел. 112. На място пристига и полиция, като при първоначалния оглед не е установено насилие. При аутопсията обаче става дума за насилствена смърт.

 

 

Екип на телевизията се е свързал с Окръжна прокуратура – Перник, откъдето заявиха, че бизнесменът е бил ранен в белия дроб. От раната става ясно, че най-вероятно е използване огнестрелно оръжие.

 

 

 

„До късно през нощта са извършвани действия от полицаите. Работим по всички версии, защото човекът е преместен от мястото, на което е бил убит. Има данни, че са сменени дрехите, с които е бил, за да се прикрият следите от убийството. Тези действия са разкрити на много ранен етап и се работи по версията за убийство“, съобщи  министър Демерджиев.

 

 

 

Швейцарецът се казва Удо Ланге и е женен за българка, съобщи БНР. Той е бивш собственик на завода за силиконови изделия в Перник, продаден по-късно на „Трелеборг“, а в момента заедно със съпругата му са имали хлебопекарна в Делта хил.

 

 

 

От думите на министъра стана ясно, че вече има заподозрени: „Подозираме кръг, група извършители, но в момента би било спекулация да се насочим към някъде като коментар“.

 

 

 

„Случаят е убийство. Беше направен опит то да бъде замаскирано. На много ранен етап полицаите, които работят по случая, са установили това. До късно през нощта са извършвани действия, напреднали са в значителна степен в работата си по случая. Работим по всички версии, тъй като мъжът е преместен от мястото, на което е бил убит на ново място. Има данни да са сменяни дрехите, с които е бил, за да се прикрият следите от убийството.“

 

 

 

От МВР казаха за bTV, че няма следи някой да се е опитвал да влезе с взлом. Образувано е досъдебно производство за убийство. Бизнесменът е живял в България отдавна, женен е за българка, допреди няколко години са имали завод за силиконови изделия, който обаче са продали на шведска компания.

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024