СВЯТ

Неизвестната групировка Национална републиканска армия на Русия пое отговорност за убийството на Дугина

Неизвестната групировка Национална републиканска армия на Русия пое отговорност за убийството на Дугина

 

групировкаbig_big_8292bc3

 

Бивш депутат направи изявление във връзка с атентата, завършил с убийството на Даря Дугина.

Зад атентата стояла Националната републиканска армия, която се борела да свали от власт узурпатора Путин.

 

Бившият депутат в руската Дума Иля Пономарьов обяви, че руски партизани стоят зад бомбения атентат, при който загина Дария Дугина, пише offnews.bg.

 

 

От Киев, където се намира в момента, Пономарьов обяви, че е бил упълномощен да прочете изявление на Националната републиканска армия, която се бори против властта на руския президент Владимир Путин.

 

 

„Тази акция, както и много други партизански действия, извършени на територията на Русия през последните месеци, беше извършена от Националната републиканска армия. Обявяваме президента Путин за узурпатор на властта, военнопрестъпник, изменил конституцията, който освен това води братоубийствена война между славянски народи и изпраща руските войници на сигурна и безсмислена смърт“, гласи част от изявлението на организацията, прочетено от Пономарьов пред рускоезичния опозиционен телевизионен канал „Утро февраля“.

 

 

Пономарьов добави, че партизани на територията на Русия са в готовност да извършат и други подобни атаки срещу високопоставени държавни представители, олигарси, свързани с Кремъл, както и срещу членове на силите за сигурност на Руската федерация.

 

 

Версията на Пономарьов е в противовес на общото схващане за атентата в Русия. Редица от представителите на Кремъл вече лансираха хипотезата, че убийството е организирано от украинското разузнаване. Пръв за това заговори ръководителят на Донецката народна република Денис Пушилин. Киев категорично отрече тези твърдения и посочи, че държавата терорист е добре известна и че това е Русия.

 

 

 

Дъщерята на идеолога на националистическата концепцията „русский мир“ Александър Дугин изгоря в Подмосковието късно вечерта в събота, след като в джипа ѝ бе поставена бомба. Една от хипотезите е, че адската машина е била предназначена за баща ѝ, който е смятан за един от близките хора на президента Владимир Путин.

 

 

В тезите си Дугин виждаше създаването на свръхдържава чрез интеграция на Русия с бившите съветски републики. Не веднъж той е заявявал, че Украйна трябва да бъде унищожена, а украинците – избити.

 

 

СВЯТ

More in СВЯТ

Image_18273284_40_0

ЕК: България не е готова за приемането на еврото

юни 26, 2024
IMAGE_18269465_611_0

ЕК: Блокирането на европейски медии от Москва е абсурдна мярка, нашите са независими, руските – пропагандни

юни 25, 2024
449075967_2850613108428221_526812382025697161_n

Възмездие за Севастопол: Взривен е целият полигон, където са настанени американските наемници и американските ракети ATACMS

юни 25, 2024
1010x570

Орбан призова Фон дер Лайен да бъде сменена

юни 24, 2024
1010x570 (1)

Руснаците унищожиха склад със западни ракети и десетина „чуждестранни специалисти“ в Одеса

юни 24, 2024
0000098

Терористи атакуваха църквата и синагогата в Дагестан. Заклаха отец Николай и подпалиха храмовете. Убити и десетки ранени

юни 24, 2024