Политика

Подадоха сигнал за всяване на паника срещу Бойко Борисов

Подадоха сигнал за всяване на паника срещу Бойко Борисов

кфнphpr0bxry_559x345

 

 

Нов скандал е на път за разтърси политиката у нас.

 

Сигнал за всяване на паника срещу Бойко Борисов внесъл в Комисията за финансов надзор Владислав Панев от “Демократична България”. Той е заради твърденията на лидера на ГЕРБ за състоянието на “Неохим”, който спрял производство заради високата цена на газа. Панев опроверга тези твърдения.

 

 

Според Панев твърденията на Борисов и местните директори на торовия завод в Димитровград противоречат на официално подадената информация до инвеститорите за печалба от над 75 млн. лева за първите 6 месеца от тази година, пише frognews.bg.

 

 

“Има си ясен ред за оповестяването на всяка важна новина за борсово търгувана компания, която може да оказва влияние на цената ѝ. Той не включва изявления пред медии на бивш премиер в компанията на изпълнителния директор и собственик. И то апокалиптични такива – за принудително спиране на работа (от сайта на Неохим се вижда, че става въпрос за планов ремонт, който се извършва всяко лято), за масово освобождаване на работници и т.н..

 

 

 

Капиталовият пазар е стълб за развитието на всяка успешна икономика. Дълго време беше неглижиран от ГЕРБ, като Владислав Горанов говореше, че за него по-важен е пазара на череши в Кюстендил. Изявленията от събота са доказателство, че нищо не се е променило.

 

 

 

Да, инфлацията и поскъпването на суровините се отразяват тежко на голяма част от индустрията. Вероятно и печалбата на Неохим ще падне. Но си има правила за информиране на пазара и те трябва да се спазват. Бойко Борисов не е над закона”, пише още Панев.

 

 



Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024