Политика

Трифонов бръкна с пръст в кървящата партийно-политическа рана: Референдум за президентска република

Трифонов бръкна с пръст в кървящата партийно-политическа рана: Референдум за президентска република

 

slavi-trifonov-poiska-referendum-337

 

 

След като торпилира три парламента, свали едно правителство и не може да състави свое шоуменът Слави Трифонов сега тръгва към нова политическа интрига – щял да прави референдум – „за“ или „против“ президентска република.

 

 

Пишман-политъкт обаче не е проверил какво пише в закона – че не може да се прави референдум по отношение формата на държавното управление. Това може да стане чрез промяна на Коституцията, за което е пък необходимо свикване на Велико Народно събрание. А това изисква 2/3 парламентарно мнозинство.

 

 

 

Идеята Трифонов е абсолютно ялова, но пък допълнително ще създаде напрежение на политическата сцена и ще обслужи тези кръгово около президента Радев, които отдавна мечтаят за президентска република.

 

 

 

„Има такъв народ“ ще организира национален референдум за президентска република“. Това анонсира лидерът на партията Слави Трифонов в изявление по телевизия „Седем осми“.

 

 

Видях политическата система отвътре – има лицемерие, лъжи, корупция, задкулисие, интриги, и болезнена жажда за власт. Не съм политик, и мисля, че трябва да се разбие не само модела ГЕРБ, а на цялата сегашна политическа система“, посочи той

 

 

Така лидерът на ИТН Слави Трифонов обяви стъпка към свикването на национелен референдум „за“ или „против“ България да стане президентска република.

 

 

 

Добави, че целта е да бъде гарант взетото на референдума решение да бъде изпълнено, присъствайки в следващия парламент. Социологическите проучвания обаче нямат еднозначен отговор дали партията му ще премине 4%-овата бариера на изборите на 2 октомври.

 

 

„Искаме вие да кажете дали е време България да стане президентска република или да остане парламентарна. Искаме да ви попитаме това на национален референдум. Решението трябва да е ваше, защото държавата е ваша. За да гарантираме, че това ще се случи, ние ще сме вашият гарант в следващия парламент. Властта не е на всяка цена, но моралът е. ИТН – срещу всички, но заедно с вас“, сензационно избухна Слави.

 

 

 

Политика

More in Политика

1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024