Политика

ПП с опорки: Не говорим за геополитика! Не търсим 121 за мнозинство. Петков и Василев – чисти и смели

ПП с опорки: Не говорим за геополитика! Не търсим 121 за мнозинство. Петков и Василев – чисти и смели

 

 

1010x570

 

 

От щаба на „Продължаваме промяната“ са спуснали опорните точки, които трябва да спазват публичните говорители на партията в настоящата предизборна кампания.

НОВАТА БЪЛГАРИЯ, НАЧЕЛО… С БОЙКО РАШКОВ!

В документа, озаглавен като „Комуникационна стратегия – обобщение“, с който Епицентър. бгразполага (виж приложените снимки – б.р.) , кампанията е разделена на две фази – първа до 19 септември, и втора – след 19 септември, като основният лайтмотив на изборите е „старите политици или новата България“.

Това обаче е пълна измама, защото повече от глупаво е ПП да говорят, че са сложили „край на старите муцуни в политиката“, след като на първа линия сред тях е Бойко Рашков – ярка „муцуна“ от времето на тоталитаризма.

ПЕТКОВ/ВАСИЛЕВ – УМНИ И ЧИСТИ

Двамата съпредседатели на ПП Кирил Петков и Асен Василев пък трябва да бъдат промотирани като „млади, умни, чисти, смели, енергични“. Това е направо смешно като се знае колко „умен и чист“ е Кирил Петков и колко „смел и енергичен“ е Асен Василев, особено ако трябва да „даде отпор на Русия“, както се беше врекъл.

ОТКАЗ ОТ 121 ЗА МНОЗИНСТВО

От препоръките, които кандидатите трябва да спазват, личи новата стратегия на харвардците – отказ от стремежа им за 121 депутати, което доскоро бе набивано в медиите от Петков/Василев, като целта им беше  – „на тези изобри ще си набавим липсващите четирима депутати, които не ни достигнаха за мнозинство“.  Явно в ПП вече са разбрали, че мнозинството за тях вече е мираж и затова в новата линия е заръчано на кандидатите:
„Не споменаваме повече за заветните „121 депутати“, не говорим за проценти гласове, коалиции. Говорим само, че трябва да си довършим работата“. Как? Това остава за политическото въображение!

 

ОТБИВАТ АТАКИТЕ КАТО ПОВТАРЯТ „СТАРИТЕ ЛЪЖЦИ“ ТРИ ПЪТИ

В опорките се дават и съвети на кандидат-депутатите как да отбиват атаките на медии и опоненти – като повтарят едно и също по три пъти, независимо от това какъв въпрос им се задава:
„В отговор на атаки от всякакъв характер започваме със Старите лъжци с техните похвати (подчертано в текста с червен курсив) и го потваряме поне 3 пъти в изказването, независимо от контекста“. Можем само да си представим в какви комични ситуации ще попадат кандидатите на ПП за народната любов, следвайки тези опорки.

ЗАБРАНЕНО Е ДА СЕ ГОВОРИ ЗА ГЕОПОЛИТИКА

В условията на най-сериозната геополитическа криза и война в Украйна на кандидат-депутатите от ПП им е забранено да говорят за геополитика.
„Не говорим за геополитика. Говорим постояннно за български национален интерес“.
Явно в ПП са уплашени от гнева на народа, че за седем месеца три пъти продадоха българския национален интерес и затова ще бягат като дявол от тамян от тази тема. Ще избягват темата за Русия, за да не се конфронтират с левия електорат, няма да споменават за Украйна, за да не си навличат критиките на десния.

КРАДАТ ПОСЛАНИЯТА НА БСП, НОЖ В ГЪРБА НА НИНОВА

Затова ще мълчат и ще заобикалят въпросите за катастрофалната им външна политика и ще омайват червените с хвалби за „увеличение на пенсиите“ и „направихме детските градини безплатни“, което е заслуга на лидера на БСП Корнелия Нинова и налаганата от нея социална политика в четворната коалиция.

 

Това поведение на ПП е удар в гърба на БСП, която упорито поддържаше ПП, а Нинова нито веднъж не каза лоша дума нито за Петков, нито Василев. Но, както добре е известно, в поликата няма приятели, има интереси. А интересите на ПП изискват – да прикрият провала си в енеретиката и външната политика и да откраднат чуждите заслуги за прокараната социална политика, за да излъжат отново избиратели.

 

Ясно, че след като нямат собствена идейна основа и политическа идентичност, ПП ще крадат от БСП постигнатото, а от СДС – миналото, след като не се посвениха днес да открият кампанията си в Пловдив с … песните от сините митинги на СДС.!?!

 

НОВАТА ПАРТИЯ – ДЪРВЕНО ЖЕЛЯЗО

Стратезите на ПП искат да позиционрат току-що регистрираната формация като центристка партия“, която е „дясна в данъчната политика, лява в социалните мерки“. Нещо като дървено желязо, но затова пък ще се опитват да примамват както десни, така и леви избиратели.

На харвардците и техните последователи им е вменено да тръбят, че „ПП не носи цялата вина за падането на правителството“, което ще кара медиите да питат – каква част от вината за сгромолясването на кабинета „Петков“ е на ПП, и каква е на останалите от коалицията.

 

БЕЗ ВИЗИЯ ЗА БЪДЕЩЕТО, БЕЗ СТРАТЕГИЯ ЗА ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА КРИЗИТЕ

Документът, който личи, че е направен без никаква фантазия, доста елементарно и повръхностно, завършва с обобщаващото клише, което ще слушаме по време на цялата кампания: „ПП трябва да си довърши работата с нови увеличения на пенсиите, с вдигане на минималната заплата и с промени в антикоруционната комисия, така че да съдадем нова България за нащите деца“.

В текста няма послание за национална кауза, няма визия за бъдещето, няма и стратегия за преодоляване на кризите.

 

 

Източник: „Епицентър“

Политика

More in Политика

1010x570

Митрофанова: Навални е агент на ЦРУ и МИ-6, Русия няма интерес от смъртта му / СНИМКИ

февруари 22, 2024
big_2238

Война в Сглобката: Габриел отхвърли меморандума на ПП-ДБ и ги обвини в политическа търговия

февруари 21, 2024
1010x570

Борисов отговори на ПП-ДБ: Незряло и неприемливо, искат да си делкаме държавата / ВИДЕО

февруари 21, 2024
2112855085

Проверка на фактчекърите показва, че лъжат и за бежанците. България е подписала допълнително споразумение за прием в замяна на Шенген

февруари 20, 2024
10685298

Кирил Петков: Предлагаме договор за 4 години между ПП-ДБ и ГЕРБ, регулаторите си делим по равно

февруари 20, 2024
991-ratio-rumen-radev

Радев: В оскотялото време на ротация, сред брокери на несвобода Левски изглежда болезнено недостижим

февруари 19, 2024