САЩ

Байдън: Ние ще помогнем на Украйна да си върне всички земи

Байдън: Ние ще помогнем на Украйна да си върне всички земи

 

big_1658

 

Ние ще помогнем на Украйна да си върне всички земи. Това заяви президентът на САЩ Джо Байдън. Той посочи, че „САЩ признават Украйна в нейните предишни, международно признати граници и обвини диктатора на Кремъл, че нарушава международното право.“

 

 

Байдън също така заяви, че Америка ще помогне на Украйна да си върне окупираните от Русия територии.

 

 

Президентът на САЩ добави също, че Русия нарушава международното право, пренебрегва Устава на ООН и демонстрира презрението си към мирните нации навсякъде по света.

 

 

„Съединените щати осъждат днешния измамен опит на Русия да анексира суверенна украинска територия. Русия нарушава международното право, пренебрегва Устава на ООН и демонстрира презрението си към мирните нации навсякъде по света. Не се заблуждавайте – тези действия не са легитимни. Съединените щати винаги ще зачитат международно признатите граници на Украйна. Ще продължим да подкрепяме усилията на Украйна да възстанови контрола върху територията си, като укрепваме военната и дипломатическата ѝ позиция, включително чрез предоставяне на допълнителна помощ за сигурност в размер на 1,1 млрд. долара“, се казва в изявлението на американския президент, предаде оффнюз.бг.

 

 

 

В същото време Байдън обяви нови санкции срещу Русия и нейните функционери. Те влизат в сила от днес, 30 септември.

 

 

 

„В отговор на фалшивите твърдения на Русия за анексиране, Съединените щати, заедно с нашите съюзници и партньори, днес обявяват нови санкции. Тези санкции ще доведат до разходи за физически и юридически лица – в Русия и в чужбина – които оказват политическа или икономическа подкрепа на незаконните опити за промяна на статута на територията на Украйна“, заяви президентът на САЩ.

 

 

 

Той също така увери Кремъл и лично Путин, че цивилизованият свят и по-специално САЩ ще направят всичко възможно, за да накарат агресора да отговаря за стореното.

 

 

„Ще мобилизираме международната общност да осъди тези действия и да потърси отговорност от Русия. Ще продължим да предоставяме на Украйна оборудването, от което тя се нуждае, за да се защитава, въпреки наглите опити на Русия да прекроява границите на съседката си. Очаквам с нетърпение да подпиша закона на Конгреса, който ще предостави допълнителни 12 млрд. долара в подкрепа на Украйна“, каза Байдън.

 

 

 

„Призовавам всички членове на международната общност да отхвърлят незаконните опити на Русия за анексиране и да подкрепят народа на Украйна толкова дълго, колкото е необходимо“, обърна се той към световната общност.

САЩ

More in САЩ

ezgif-7-2f65cc1242

САЩ разпалват войната в Украйна с нова помощ за Киев от $61 млрд., очакват Москва да развее бял байрак

април 20, 2024
хилари тръмп768x432

Хилари Клинтън: Гласуването за Тръмп е гласуване за Путин

март 13, 2024
Image_17344904_40_0

Bild хвърли бомба: Това е тайният план в ръкава на Тръмп за Украйна и Путин

март 9, 2024
1010x570

Тъкър Карлсън нарече думите на Байдън, че Украйна може да спре Русия „бълнуване на луд“

март 8, 2024
980x551_1709115677_8262279738184632447_big

Проучване: Тръмп води с 5% на Байдън

март 3, 2024
28dc265efa154b77bf9604ea4253abba

Байдън си изпусна нервите и обиди жестоко Путин, Кремъл реагира: Думите му позорят само самите САЩ

февруари 22, 2024