САЩ

Тъкър Карлсън нарече думите на Байдън, че Украйна може да спре Русия „бълнуване на луд“

Тъкър Карлсън нарече думите на Байдън, че Украйна може да спре Русия „бълнуване на луд“

 

1010x570

 

 

Думите на президента на САЩ Джо Байдън за Украйна, които той каза по време на речта си пред Камарата на представителите и Сената на Конгреса на САЩ в годишната си Реч за състоянието на Съюза, са пълни с лъжи и са „бълнувания на един луд“. Това мнение изрази журналистът Тъкър Карлсън в своя портал след речта на държавния глава. Според него Байдън въвлича Съединените щати във войни с Русия и Близкия изток, а светът никога не е бил толкова близо до ядрен конфликт. Американският журналист също така нарече Байдън „жесток и злобен демагог“, който е „грохнал старец“, предаде ТАСС.

 

 

 

„Лъжа след лъжа, Украйна може да спре Русия (каза Байдън). Не, не може. Този (конфликт) продължава повече от две години. НАТО е по-силен от всякога (каза Байдън). Не, не е“, подчерта журналистът.

 

 

 

„Това са бълнуванията на един луд“, добави Карлсън. Според него „Байдън бързо обясни, че всъщност неговият основен приоритет няма нищо общо с Америка, неговият основен приоритет е изпращането на нови милиарди в Украйна, към прокси война в Източна Европа, към война по света, която няма нищо общо със Съединените щати.“

 

 

 

„Защо искат това? Защо войната с Русия е най-важното? – попита Карлсън. – Ако погледнете числата или картата, не е очевидно, че Русия ще стане главният враг на Америка. Има и други кандидати. Може би защото Русия е най-голямата християнска държава в света?“. „Може би защото печелят от войната? Това със сигурност е вярно“, добави журналистът, говорейки за американските политически кръгове. — Може да има и други причини“.

 

 

„И знаем, че войната срещу Русия няма да е единствената, в която ще участваме. Няма да е единствената, която Байдън обяви тази вечер. Байдън също каза на страната, че ще имаме сухопътни сили в Ивицата Газа. По същество той призна това. Всъщност американските сили бяха там в продължение на месеци“, каза Карлсън. „В кой момент ще спечелим? Каква е целта тук? Животите на американците ще бъдат изложени на риск“, подчерта той.

 

 

 

Както подчерта журналистът, САЩ не са длъжни да оказват помощ на Украйна, която не е член на НАТО. Предоставянето на помощ на Киев, продължи Карлсън, стана „най-важното нещо за Джо Байдън“. „Не прекратяването на инвазията в страната ни от наркокартелите, които контролират огромни райони в южната част на Съединените щати, нито влошаващата се икономика, която виждате всеки ден, разпадащите се училища, училищата, в които децата изобщо не могат да четат“, каза Карлсън.

 

 

 

„Целта е да се въвлекат Съединените щати в още една война в чужбина. Това не може да помогне на Съединените щати. Това само ще ни навреди. Вече ни вреди. И ние правим това не защото е добре за нас, а защото го изискват чужди интереси. Америка е използвана, това се случва толкова често. И резултатът от това е, че сега светът е по-близо до ядрена война, отколкото когато и да било в историята, по-близо, отколкото беше по време на кубинската ракета криза. Не знаем какво идва“, подчерта журналистът.

 

 

 

„Това може би беше най-мрачната и неамериканска реч, произнасяна някога от американски президент“, заяви Карлсън на живо на страницата си в социалната мрежа X. Американският журналист също така нарече Байдън „жесток и злобен демагог“, който е „грохнал старец“.

 

 

По време на речта си американският лидер заяви, че Киев може да спечели конфликта с Москва, ако Съединените щати подкрепят Украйна и й предоставят „оръжията, необходими за самоотбрана“. В тази връзка Байдън отново призова Конгреса на САЩ да подкрепи решението на американската администрация да отпусне нов пакет помощ за Украйна.

 

ТАСС, Гласове

САЩ

More in САЩ

ezgif-7-2f65cc1242

САЩ разпалват войната в Украйна с нова помощ за Киев от $61 млрд., очакват Москва да развее бял байрак

април 20, 2024
хилари тръмп768x432

Хилари Клинтън: Гласуването за Тръмп е гласуване за Путин

март 13, 2024
Image_17344904_40_0

Bild хвърли бомба: Това е тайният план в ръкава на Тръмп за Украйна и Путин

март 9, 2024
980x551_1709115677_8262279738184632447_big

Проучване: Тръмп води с 5% на Байдън

март 3, 2024
28dc265efa154b77bf9604ea4253abba

Байдън си изпусна нервите и обиди жестоко Путин, Кремъл реагира: Думите му позорят само самите САЩ

февруари 22, 2024
1010x570

Тръмп: Смъртта на Навални ми изясни, че САЩ е залязваща и проваляща се нация

февруари 19, 2024