Политика

Лорер: С баба ми видяхме професор да бърка в кофите. Това е нашата социология след 12 години управление на ГЕРБ

Лорер: С баба ми видяхме професор да бърка в кофите. Това е нашата социология след 12 години управление на ГЕРБ

 

big_00000000beb

 

Бившият министър в кабинета на Кирил Петков Даниел Лорер разказа в предаването „Още от деня“ по БНТ история свързана с баба му.

 

 

Запитан дали от „Продължаваме промяната“ ще успеят за един месец да настигнат ГЕРБ, който, по социологически данни на „Тренд“, им води с пет процента, той отговори:

 

 

 

„Ще ви кажа коя е истинската социология, която дълбоко ни вълнува и ни движи напред. За мен тя се заключва в една случка с моята любима баба, лека й пръст, която си отиде преди няколко месеца. С нея често се разхождахме и излизайки от нейния дом един ден, в кофата за боклук ровеше един възрастен човек. Аз тръгнах с нея в другата посока, но тя ме дръпна обратно, заведе ме при него, потупа го по рамото и му каза:

 

„Проф. Георгиев, как сте?“ Той се обърна и те се разплакаха заедно.

 

 

Ето това е тъжната социология след 12 години управление на ГЕРБ. Това са изоставените хора на България. България, която оставя професорите си да ровят в кофи за боклук“, каза той и добави, че по никакъв начин не биха управлявали с партията на Бойко Борисов.

 

Управление с ГЕРБ с Борисов за нас не е приемливо. ГЕРБ трябва да осъзнаят бремето, което за 12 г. е довело държавата ни до сегашното състояние. Те трябва да осъзнаят това и да започнат да се реформират. До момента такива сигнали няма.

 

 

Оставихме бюджета с излишък от 1,5 млрд. и в момента Министерството на финансите се опитва да се презастрахова за следващите години. Има известна инфлация на страхове, която лъха от това служебно правителство и от част от състезаващите се на тези избори. Искам да уверя българските граждани, че няма причини да се страхуват за бюджета нито за тази година, нито за следващите. По време на нашето управление пенсиите бяха актуализирани, които бяха забравени 12 г., детските градини станаха безплатни и ако имаме честта да бъдем избрани, ще продължим със социалните придобивки както за пенсионерите, така и за работещите, заяви Лорер, цитиран от novini.bg.

 

 
Той коментира и намеренията на служебното правителство да преговаря с „Газпром“.

 

 

 

Договорът за „Газпром“ не беше прекратен. Българската страна беше изряден платец. „Газпром“ едностранно промени договорката и каза, че няма да доставя договореното. При тези условия ние направихме национално отговорното решение – да потърсим газ от там, където може да се разчита. Ще продължим да правим това – да търсим диверсификацията, което не беше правено в последните 12 г., енергийната сигурност ще бъде един от основните ни приоритети. Ако след изборите има наше правителство, то няма да направи нищо в нарушение на европейските санкционни режими.

 

 

 

 

Правителството на ПП свърши доста работа през тези шест месеца. В рамките на шест месеца достроихме интерконектора с Гърция, който не беше завършен за 12 г. от правителството на Борисов. Господата от ГЕРБ трябва да обяснят къде беше обещаваният толкова години азерски газ, увери кандидатът за депутат от „Продължаваме промяната“.

 

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024