СВЯТ

Украйна е загубила повече от 4 000 войници по направленията Николаев-Кривориждив и Харков

Украйна е загубила повече от 4 000 войници по направленията Николаев-Кривориждив и Харков

 

1010x570 (3)

 

 

Военновъздушните сили унищожиха временен пункт за разполагане на морската пехота на ВСУ край Николаев, при което загинаха над сто души, а общите загуби на украинските войски в боевете в този регион възлизат на над четири хиляди души, съобщи руското министерство на отбраната.

 

 

„По направлението Николаев-Кривориждив високоточни ракетни удари на руските ВВС унищожиха пункт за временно разполагане на частите на 36-а бригада на морската пехота на ВСУ. <…> Общо над четири хиляди убити и над осем хиляди ранени са причинени от киевския режим само в тези две направления между 6 и 10 септември“, се казва в доклада на министерството.

 

 

 

 
Освен това в резултат на ударите по позициите на 92-ра механизирана бригада на украинската армия и 113-та бригада на ТЕРО в няколко района на Харковска област са загинали над 200 военнослужещи и са унищожени над 20 автомобила.

 

 

 

Междувременно „концентрирани огневи удари“ са нанесли поражение на частите на ВСУ в районите на Пристин, Болдиревка, Синиха, Била, Комаровка, Гороховатка, Купянск, Сенково и Подвисокое в Харковска област, съобщиха от Министерството на отбраната.

 

 

 

От 24 февруари Русия провежда военна операция в Украйна. Владимир Путин определи задачата ѝ като „защита на хората, които в продължение на осем години са подложени на насилие и геноцид от страна на киевския режим“. Според него крайната цел е освобождаването на Донбас и създаването на условия, гарантиращи сигурността на самата Русия.

 

 

 

 

По-рано председателят на новата военна и гражданска администрация на Харковска област Виталий Ханчев заяви, че властите са започнали да евакуират хората от Купянск, Изюм, Шевченково и Балаклея, и призова жителите да напуснат домовете си в зоната на военните действия. От Министерството на отбраната съобщиха, че войските от Балаклея и Изюм са прегрупирани в посока Донецк „за постигане на поставените цели на специалната военна операция за освобождаване на Донбас“.

 

 

 

Източник: РИА Новости

 

РИА Новости

 

СВЯТ

More in СВЯТ

big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
милиардер

По 1-2 банки ще фалират на седмица, предупреди американски милиардер

май 16, 2024
фицо - 1

Фицо е дошъл в съзнание, няма опасност за живота му, стрелецът бил противник на политиката му

май 16, 2024
progovori-mazhat-prostrelial-fitso-666

Проговори мъжът, прострелял Фицо: Не съм съгласен с политиката на правителството / ВИДЕО

май 15, 2024
big_7f9ef163-7274-44c4-9f38-c2db1d8f107d

Фицо е между живота и смъртта, следващите няколко часа са решаващи за словашкия премиер

май 15, 2024
фицо

Простреляха словашкия премиер Роберт Фицо / СНИМКИ

май 15, 2024