СВЯТ

Ексклузивно: Въздушна тревога в цяла Украйна, гърмят експлозии, дронове-камикадзета налитат като оси

Ексклузивно: Въздушна тревога в цяла Украйна, гърмят експлозии, дронове-камикадзета налитат като оси

ezgif-2-c04cf99ab3

 

 

Въздушна тревога е обявена в почти всички региони на Украйна, съобщиха регионалните военни администрации. Вече има съобщения за експлозии в района на Кременчуг и Кировоград.

 

 

Предупреждения за въздушно нападение и призиви да се отиде в убежища бяха публикувани в Telegram-каналите на регионалните военни администрации на Полтава, Чернигов, Черкаси, Черновци, Одеса, Ивано-Франковск, Ровно, Суми, както и на кметството на Хмелницки.

 

 

По-рано беше обявена въздушна тревога в Киев и Запорожка област на териториите, контролирани от украинските военни.  В района на Виница заплахата е от ракетни удари и  дронове-камикадзе.

 

 

 

Николаевска област е била атакувана от ракетната система Бастион, разположена в Крим, съобщиха от областната военна администрация. Кметът на Камянец-Подолски в Хмелницка област Михаил Поситко съобщава за атака от дронове-камикадзе, вероятно „Геран-2“.

 

 

 

За изстрелване на ракети на територията на Украйна предупреди и ръководителят на Закарпатската администрация Виктор Микита.

 

 

„Моля всички да намерят безопасни места и да стоят далеч от гражданската инфраструктура, жп гари, търговски центрове, автогари и други многолюдни места. Не се движете по улиците, следвайте сигналите за въздушна атака“, написа той.

 

 

 

Ръководителят на Тернополската администрация Володимир Труш написа: „Призовавам всички незабавно да отидат в убежищата!“

 

БЛиц

СВЯТ

More in СВЯТ

Volgograd, Russia - February 7, 2014: Automatic gates at the checkpoint with the inscription LUKOIL. Entry to the territory of the Volgograd oil depots through a checkpoint

Русия ще разследва доставял ли е „Лукойл България“ гориво за украинските танкове

януари 25, 2023
big_Tank_Leopard_2A7_NATO_Days_2022

„Шпигел“: Германия се реши, изпраща поне една рота танкове „Леопард“ на Украйна

януари 24, 2023
original

Официално! От днес вече ще ядем щурци и ларви на бръмбари като добавки в храната, без да знаем

януари 24, 2023
зеленскииииииии

Невиждана корупция на върха в Украйна, вълна от оставки и уволнения в Киев

януари 24, 2023
арестовиич

Уволненият Арестович заговори за предстоящо поражение на ВСУ и изчезването на Украйна

януари 23, 2023
прасе

Прасе уби месар, докато го коли

януари 23, 2023