Политика

Защо Херо Мустафа събра кметовете на черноморските общини

Защо Херо Мустафа събра кметовете на черноморските общини

 

166627513448514

 

 

Посланикът САЩ и България Херо Мустафа участва в ежегодната среща на Асоциацията на българските черноморски общини (АБЧО), която този път се проведе в Бургас, съобщи  flagman.bg

 

 

 

Появата на висшия дипломат на такъв форум, в който се обсъждат проблемите на местната власт, е необичайна. Н.Пр. Херо Мустафа се среща с управниците в най-нестабилната политическата обстановка в страната за последните 30 години. Общините на практика са единствените нормално функциониращи институции от изпълнителната власт.

 

 

Какво са си казали, остава в тайна.

Възможно е американският посланик да е използвал възможността да се сбогува с кметовете, с които определено работи в последните три години и половина, но не е изключено и да са обсъждали чисто политически въпроси и търсене на изход от кризата.

 

 

 

В края на 3-часовото заседание кметовете символично засадиха няколко дръвчета в Морската градина на Бургас.

 

 

 

Проверка на Флагман.бг показа, че в АБЧО членуват всички общини, имащи пряк излаз до Черноморието – от Шабла до Царево, включително и още няколко, намиращи се в непосредствена близост, например Добрич.

 

 

 

Почти всички кметове присъстваха лично, тези, които отсъстваха имаха много уважителни причини. Лапчев например бе на сесия, на която трябваше да отговаря лично на въпроси на опозицията. (ВИЖТЕ ТУК)

 

 

Формален домакин бе Димитър Николов, а до него бе кметът на Варна Иван Портних. Флагман.бг видя, че на срещата присъстваха още Тихомир Янакиев (Созопол), д-р Димитър Германов (Приморско), Иван Алексиев (Поморие), Йордан Йорданов (Добрич) и доста управници от общините по Северното Черноморие.

 

 

 

 

Херо Мустафа категорично отказа коментар по актуални теми.

 

 

Тя изчете на български предварително подготвен текст за формалното събитие, проведено в края на срещата, вижте видеото:

 

 

„Благодарим на нейно превъзходителство, както и на всички колеги кметове на черноморски общини. Благодаря за жеста на сътрудничество и приятелство към Бургас. Неотдавна бяхме сполетени от буря, над 1500 дървета погинаха и това е част от тази кампания по възстановяването на зелената екосистема в морската градина“, каза от своя страна кметът Димитър Николов.

 

 

 

Той уточни, че на срещата му с колетите са коментирали партньорство в различни сфери. „Тук е мястото да благодаря на кметовете, които още в първите минути след бурята през септември се обадиха със желание да помогнат с техника и възстановяването на Бургас. Това е добър пример, в който извън всякакви дипломатически страсти кметовете си сътрудничим“, каза Димитър Николов.

 

 

Димитър Николов бе формален домакин на срещата

ОТ ФОРУМА:Там къде е била американската свиня там трева не никне камо ли дърво български тъпанар!! Югославия, Афганистан, Сирия ,Ирак и д-р Или не е така българино???Вече не се и крият хранениците на Сорос. Но забравят, че децата им ще плащат за тяхното лапане. Парсата те ще я платят. Притчата на Преподобна Стойна винаги е важала.За нас ,които тези кметове представляват, е тайна какво са обсъждали ,а за посланик на чужда държава не е ? Тези кметове не са ваши ,те са на американското посолствоПозорът е небивал! Един посланик на чужда държава, да контролира държавната и местната власт. И ние гласуваме за народно събрание и за кукли на конци, които този посланник ще дърпа! Такова падение България никога не е преживявала!

Политика

More in Политика

IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024
venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024