Политика

Агонията продължава: ГЕРБ готови да оттеглят Желязков, ПП кани всички лидери, вкл. Борисов, на среща днес

Агонията продължава: ГЕРБ готови да оттеглят Желязков, ПП кани всички лидери, вкл. Борисов, на среща днес

нс- зала

 

 

Време е да покажем мъдрост, разум, държавническо мислене, иначе влизаме в тежка конституционна криза. Всички теми, които предстоят пред българските граждани, трябва да получат своето адекватно решение тук

 

 

Това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ след поредното неуспешно – четвърто по ред гласуване за избор на председател на НС.

 

 

„Преди да са обявени парламентарни групи, не може да започне и процедура по връчване на мандатите. Трябва да направим нашето решение днес, то трябва да е мъдро и осъзнато”, категорична е тя.

 

 

Тя припомни, че председателят се избира дори преди формално да са формирани и обявени парламентарните групи: „Знаете, съществуват възможности няколко партии да ес обединят в обща група и да разместят пасианса в парламента.”

 

 

„Преди 32 години е решено изборът на председател да не е залог за бъдещо управление, а за мъдрости и единение. Надявам се да постигнем това и да намерим консенсус да застанем всички 240 от нас”, допълни тя, пише Novini.bg.

 

 

„Готови сме да не номинираме повече нашия кандидат, ако това би развързало този възел”, заяви още тя.

 

 

„Продължаваме промяната“ канят всички лидери на парламентарно представените формации на публични преговори в Народното събрание днес от 12 часа, обявиха те по време на извънреден брифинг в Народното събрание. Бойко Борисов също е поканен, уточни съпредседателят на ПП Кирил Петков. 

 

 

Асен Василев заяви, че се надява всички лидери да дойдат, защото България е изправена пред безпрецедентна конституционна криза.

 

 

 

„Въпреки че ПП не излъчи кандидат за председател на НС тази сутрин, видяхме, че депутатите не събраха мнозинство. Знаем, че е трудно да се излезе от такава криза – след два провалени парламента и преди да започне третият. Ние успяхме да сглобим правителство и започнахме процес по възстановяването на доверието“, каза той.

 

 

 

Преговорите ще се излъчват онлайн, уточниха от ПП. Кирил Петков на свой ред заяви, че единственият начин всички български граждани да са сигурни, че няма задкулисни уговорки и сделки, е всички да отидат на разговори.

 

 

 

„Хората, които могат да взимат решения, трябва да са там. Ако Бойко Борисов реши да дойде – да заповяда. Каним тук всички лидери на прозрачни преговори без никакъв шанс от задкулисни уговорки“, каза бившият премиер.

 

 

Политика

More in Политика

171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024