СВЯТ

Зеленски призова НАТО за превантивен удар срещу Русия, за да не използва ядрено оръжие

Зеленски призова НАТО за превантивен удар срещу Русия, за да не използва ядрено оръжие

 

phpuflnn3_559x345

 

 

Украинският президент Володимир Зеленски призова НАТО за превантивен удар срещу Русия, за да се избегне използването от Москва на ядрени оръжия, предаде „Укринформ“.

По думите му Алиансът трябва да действа, за да изключи подобна намеса от Русия.

 

 

 

„Какво трябва да направи НАТО? Да направи невъзможно използването на ядрени оръжия от Русия“, каза държавният глава в обръщение насъбитие на австралийски политически институт.

 

 

 

Украинският президент Володимир Зеленски каза, че е „трудно да се каже“ дали рискът от руска употреба на ядрени оръжия се е увеличил след неотдавнашните успехи на украинската армия, но той остава уверен, че руският президент Владимир Путин няма да оцелее при такава ескалация на военните действия, предаде Евроком.

 

 

Говорейки пред представители на Международния изследователски център в Сидни, Зеленски каза чрез видеовръзка, че е „трудно за руснаците да контролират всичко, което се случва в тяхната страна, точно както не контролират всичко на бойното поле“.

Зеленски каза още, че Путин разбира, че „светът никога няма да прости“ руска ядрена атака.

 

 

„Той разбира, че след използването на ядрено оръжие вече няма да може да спаси живота си, убеден съм в това“, каза Зеленски.

Москва разкритикува изявление на украинския президент Володимир Зеленски пред представители на австралийския мозъчен тръст Институт „Лоуи“, в което той изразява позицията си, че НАТО трябва да нанесе превантивни удари срещу Русия, за предотврати всякаква възможност тя да използва ядрено оръжие, предава „Ройтерс“.

 

 

 

„Как трябва да действа НАТО?  Трябва да лиши Русия от възможността да използва ядрени оръжия“, заяви украинският президент във видеообръщение.

 

 

 

„Още веднъж отправям призив към международната общност… Важно е да бъдат нанесени превантивни удари, за да разберат руснаците какво ще им се случи, ако използват ядрено оръжие“, изтъкна Зеленски, но не уточни удари с какви оръжия има предвид.

 

 

 

„Подобни изявления не са нищо друго, освен призив за започването на още една война с непредсказуеми, чудовищни последици“, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

СВЯТ

More in СВЯТ

1010x570

В Москва откриха изложба на западно военно оборудване, заловено в Украйна / ВИДЕО

май 1, 2024
знаме - ес

ЕК откри официално производство срещу Фейсбук и Инстаграм заради „руска пропаганда за евроизборите“

април 30, 2024
лари

Бившият аналитик на ЦРУ Лари Джонсън: Украинците губят и никакви пари на света няма да им помогнат

април 30, 2024
756723892647978

Кличко: Украйна може да спре да съществува след няколко месеца

април 29, 2024
1010x570

„Уолстрийт джърнъл“: Според спецслужбите на САЩ Путин не е замесен в смъртта на Навални

април 27, 2024
Image_17583285_40_0

Зеленски: Руската армия взе инициативата на бойното поле

април 26, 2024