ОБЩЕСТВО

Кой иска да унищожи фермата на Димитър и Ралица от странджанското село Индже войвода?

Кой иска да унищожи фермата на Димитър и Ралица от странджанското село Индже войвода?

166650744642329

 

 

 

ДАНС и Жандермерия нахлуха в стопанството им, проверяват кошер по кошер, сякаш са най-големите престъпници

 

 

 

ДАНС и Жандармерия нахлуха във фермата на Димитър Станчев от село Индже войвода. Показната акция е проведена преди дни. Тя е по сигнал и вероятно се касае за средства от европейски фондове. Три джипа са спрели пред стопанството, от които излезли качулки и почнали да проверяват кошер по кошер, сякаш залавят топ престъпник. Това алармират Флагман.бг жители на селото, които са останали потресени от показната операция.

 

 

Днес жители на странджански общини в Бургаска област се събраха на главния път за Малко Търново – в района на Босна, за да изразят подкрепата си за младия фермер и семейството му. Там е сборният пункт и на институциите, които ще извършат проверка във фермата днес.

 

 

„В Странджа хората, които се опитват да направят нещо, се броят на пръстите на една ръка. Димитър и Ралица Станчеви са млади хора, които милеят за този регион, които са избрали да останат тук и със зъби и нокти да се борят за това, което са постигнали до този момент. Някой просто е решил с лека ръка да го съсипе, да унищожи едно име, градено с години с много труд и усилия. Този по донос е буквално разкатан до такава степен, че му иде да се откаже от всичко. Все пак това е българин, баща на 4 деца, който е избрал да живее в Странджа“, казват съседи на семейството.

В подкрепа на Димитър Станчев твърдо застава и кметът на община Малко Търново Илиян Янчев. Въпреки че селото се намира на територията на Созопол, Янчев е категоричен, че не дели хората на общини. Странджа е една обединена общност, без значение дали е в Малко Търново, Созопол, Царево или Средец, ние граници нямаме, заявява той.

 

 

 

„Събрахме се на Босна заедно с кмета на община Созопол Тихомир Янакиев, за да разберем повече за извършената проверка. Там бяха няколко коли на жандармерията, Държавен фонд „Земеделие“, имаше и много хора, които подкрепят Димитър и Ралица Станчеви“, каза Янчев.

 

 

 

„Това семейство го познавам от години. Млади хора с 4 деца, които непрекъснато работят, за да докажат, че нещата могат да се случат и тук. И успяха. Димитър е избран за фермер на годината, пчелар на годината. Изгради едно име с много труд от цялото семейство. Но понеже ние сме царе на завистта и доносничеството и излезе, че този човек е най-черният, най-големият престъпник. Това не е човек, който може да извърши тежко престъпление.

 

 

 

Димитър, както и цялото му семейство са най-добрите хора в региона. Те са Странджа, именно затова е кръстена така и фирмата им – синоним на добротата и любовта, която дава тази планина“, каза Янчев пред наш репортер.

 

 

 

Той смята, че всеки един сигнал трябва да се провери, но не по този начин – с нахлуването на полицаи с качулки и тежки джипове. И настоява такава да бъде извършена и на този, който пуска доноса.

 

 

 

„Не може по някакъв елементарен начин да се очерни човек, който е дал толкова много за родината си. И какво ще правим – ще броим колко са пчелите, защото някой, който от онзи ден е в Странджа, иска да завземе територия, да събори някой, който е направил име, за да застъпи по един нечестен начин?! Унизително и обидно е“, категоричен е Янчев.

 

 

 

Флагман

flagman.bg

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

extlb9pkgsfa1pgpezzg

Армията ни продължава да намалява, военните пилоти почти не летят, а моряците не плават

май 5, 2024
nova-tv-rozhdestvo-768x397

Нова телевизия сцепи мрака с идиотски гаф за Великден

май 5, 2024
IMAGE_13975557_40_0

Румънска реч оглася Слънчев бряг, украинки решиха проблемите на търговците / ВИДЕО

май 5, 2024
christos2

Христос Воскресе! Честит Великден! Много здраве и благополучие!

май 4, 2024
960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024
161d161aa3984ee18574c726c4a9114c

Евростат: България остава страната в ЕС с най-ниска продължителност на живота

май 3, 2024