Политика

ГЕРБ издига проф. Кантарджиев за кмет на София

ГЕРБ издига проф. Кантарджиев за кмет на София

 

big_11842

 

 

Кадър: „България Он Еър“

По всичко личи, че София ще има нов кмет.

 

 

Докато въпросителните около следващите парламентарни избори стават все повече, Бойко Борисов вкара местния вот в политическия мач. През уикенда лидерът на ГЕРБ обяви, че партията ще има нов кандидат за кмет на Пловдив.

 

 

Човекът, когото Бойко Борисов издирваше, е Костадин Димитров – кмет на район „Тракия“ в Пловдив. По информация на Новините ON AIR именно на него ще заложи ГЕРБ на местните избори следващата есен.

 

 

Самият Борисов призна, че настоящият кмет Здравко Димитров няма да играе за нов мандат, защото бил уморен.

 

 

„Ще имаме нов кандидат за кмет, Зико направи много добри неща, но в края на краищата виждате, че умората и износването при политиците е факт“, допълни Борисов.

 

 

 

Промяна на стратегията се очаква и в София. След 4 мандата начело на столицата – Йорданка Фандъкова ще напусне кабинета на „Московска“ 34. За неин заместник се спряга инфекционистът проф. Тодор Кантарджиев. 

 

 

 

Самият той коментира слуховете така: „Остави бабешките вестници с какво си вдигат тиража. Какво ли не съм прочел за себе си, но този въпрос сега не мога да го коментирам.“

 

 

 

И нито отрече, нито се съгласи с информацията за него.

 

 

Очаква се в битката в столицата да се включи и общинският съветник Борис Бонев, издигнат от „Спаси София“, но подкрепен от „Продължаваме промяната“ и може би „Демократична България“. Според бившия кмет на Каварна – Цонко Цонев, това ще е тенденция на местните избори догодина.

 

 

„Това може да е най-модерното догодина, 2-3 партии да се обединят зад даден кандидат, но там пък проблемът ще им бъде после листата, защото те ще се изпотрепят в преференциите. Ще бъдат голяма драма местните избори“, коментира Цонев.

 

 

 

А самият той също се завръща в местната политика: „Два мандата не се кандидатирах, на третия сметнах, че вече е време. Ще стане като с яйцето и кокошката – който печели местни, печели парламентарни, обаче който спечели парламентарни, дали печели поне местни?“

Политика

More in Политика

първан

Първан Симеонов: Може да се стигне до изненадващо развитие на вота

юни 9, 2024
пво-1

НАТО тества противовъздушните отбрани над България и Румъния

юни 6, 2024
клаудия

Соломон Паси и Даниел Лорер се обявиха за роднини на новата президентка на Мексико Клаудия Шейнбаум

юни 4, 2024
нато-армия

The Telegraph: НАТО разработва план за прехвърляне на US войски при война с Русия, включително и през България

юни 4, 2024
президент

Радев: Нашите евроатлантици са страхливички. Ако оставим на тях, те с охота биха пратили всички българи на фронта

юни 3, 2024
960x540

Освиркаха Урсула в Пловдив, докато с Борисов клеймяха мощно Путин на приказки!

юни 2, 2024