ОБЩЕСТВО

Синът на Ламбо изпълни последното му желание

Синът на Ламбо изпълни последното му желание

Image_12954205_40_0

 

 

Синът на Стефан Данаилов Владимир изпълни последното желание на знаменития си баща. Данаилов-младши е сложил кръст на гроба му малко преди Голямата задушница в събота. Красиво изработеното разпятие е последното желание на актьора, но изработката му отнела доста време. В крайна сметка това се случи на третата годишнина от кончината на Мастера, съобщи „България Днес“.

 

 

 

Христово рязпятие вече стои до главата на големия актьор
Христово рязпятие вече стои до главата на големия актьор

 

 

„Когато баща ми започна да боледува, с него непрекъснато говорихме за вярата човешка, за Бог, за просветлението. Не знам дали нашият разговор му повлия, или всъщност той винаги е бил вярващ човек и рядко е говорил с хората на тази тема. Именно това ме накара да сложа кръста на паметника му. Това беше последното му желание“, каза д-р Владимир Данаилов, синът на Ламбо.

 

 

Мастера приживе обичаше разговорите с единствения си син
Мастера приживе обичаше разговорите с единствения си син

 

 

 

За съжаление за третата годишнина от кончината на актьора, както и за рождения му ден – 9 декември, Владимир няма да може да присъства, тъй като вече работи като доктор в Щатите и има ангажименти.

 

 

 

„Когато си бях в България, избрах кръста, разгледах макета и посочих и място на паметника, който да се случи до Народния театър. Доста неща свършихме през лятото“, каза Данаилов и допълни, че баща му много му липсва. „Сънувам го и се старая да не го разочаровам с нито едно свое действие. По цял ден съм на лекции и работа, уча много усърдно и искам да изпълня мечтата му нашият род да има доктор Владимир Данаилов“, каза още Владимир.

 

 

 

Ирен Кривошиева
Ирен Кривошиева

 

 

В един от последните разговори между двамата младият мъж разяснявал на баща си важните в християнството дни.

 

 

 

„Питаше ме какво се случва, какво съм чел, когато душата си отиде от този свят. Разказвах му, че най-важните дни са 9-ият от смъртта, 40-ият, а след това третият, шестият и деветият месец и една от най-важните е третата година, на нея е задължителен помен от роднините.

 

 

 

Това е важно, защото преди това душата митарства – минава през различни кръгове“, казва Владимир, който през годините заедно с майка си Ирен Кривошиева е много вярващ и почита всички християнски празници и традиции.

 

 

Росица Обрешкова
Росица Обрешкова

 

 

Мастера бе погребан до съпругата си Мария в Боянските частни гробища. „Мислих да предложа на сина й Росен да сложим кръст и на нейното покойно място, но всъщност той си решава“, смята Данаилов.

 

 

„Още помня едни от последните думи на вуйчо, които бяха: „Събирайте се до три години от смъртта ми. После – който каквото иска“, сподели пред вестника и племенницата на Ламбо – режисьорката Росица Обрешкова.

 

 

Жената, която е близко до сърцето на Данаилов в годините – Ирен Кривошиева, също винаги се насълзява, когато си спомня за любимия мъж.

 

24chasa.bg

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

extlb9pkgsfa1pgpezzg

Армията ни продължава да намалява, военните пилоти почти не летят, а моряците не плават

май 5, 2024
nova-tv-rozhdestvo-768x397

Нова телевизия сцепи мрака с идиотски гаф за Великден

май 5, 2024
IMAGE_13975557_40_0

Румънска реч оглася Слънчев бряг, украинки решиха проблемите на търговците / ВИДЕО

май 5, 2024
christos2

Христос Воскресе! Честит Великден! Много здраве и благополучие!

май 4, 2024
960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024
161d161aa3984ee18574c726c4a9114c

Евростат: България остава страната в ЕС с най-ниска продължителност на живота

май 3, 2024