Политика

Митрофанова с първи коментар за Грозев и срещата й във Външно министерство / ВИДЕО

Митрофанова с първи коментар за Грозев и срещата й във Външно министерство / ВИДЕО

 

167232297960124

 

 

Журналистът Христо Грозев няма да бъде търсен по целия свят, стана ясно от думите на посланика на Руската федерация в България Елеонора Митрофанова, която беше извикана в Министерството на външните работи днес.

 

 

 

Що се касае до обявяването на Грозев за издирване в Руската федерация, това не означава, че той ще бъде търсен в целия свят. Това трябва ясно да разберете. Той ще си живее там, където си живее, допълни посланикът, цитирана от БТА.

 

 

 

Министерството на вътрешните работи на България ще поиска от вътрешното ведомство на Русия официална информация защо е обявен за издирване разследващият журналист Христо Грозев, каза още Митрофанова на излизане от Министерството на външните работи. Там тя бе извикана преди дни, за да даде обяснение по случая. Според нея днешната среща е преминала „доста конструктивно“, съобщава „Дневник“.

 

 

„Това, че е издирван, не означава, че ще бъде търсен по цял свят. Трябва ясно да се разбере – живее си някъде и това е, нищо не го заплашва. Това е просто още един начин да му се заяви: Повече не идвай тук [в Русия – бел. ред]“, обясни още Митрофанова.

 

 

 

Допълни, че обичайно на сайта на вътрешното министерство на Русия не се публикуват обяснения за причините. Подобно искане за федерално издирване може да направи всеки следовател, това не е централизирана информация, обясни посланикът. След въпрос дали самата тя е изпратила запитване за подробности каза, че не може да се очаква бърз отговор.

 

 

Вижте видео тук:

 

Политика

More in Политика

1010x570

Митрофанова: Навални е агент на ЦРУ и МИ-6, Русия няма интерес от смъртта му / СНИМКИ

февруари 22, 2024
big_2238

Война в Сглобката: Габриел отхвърли меморандума на ПП-ДБ и ги обвини в политическа търговия

февруари 21, 2024
1010x570

Борисов отговори на ПП-ДБ: Незряло и неприемливо, искат да си делкаме държавата / ВИДЕО

февруари 21, 2024
2112855085

Проверка на фактчекърите показва, че лъжат и за бежанците. България е подписала допълнително споразумение за прием в замяна на Шенген

февруари 20, 2024
10685298

Кирил Петков: Предлагаме договор за 4 години между ПП-ДБ и ГЕРБ, регулаторите си делим по равно

февруари 20, 2024
991-ratio-rumen-radev

Радев: В оскотялото време на ротация, сред брокери на несвобода Левски изглежда болезнено недостижим

февруари 19, 2024