Коментари

Васил Василев: СУВЕРЕНИТЕТ ЛИ?

Васил Василев: СУВЕРЕНИТЕТ ЛИ?

 

960x540 (1)

 

 

Аферата Грозев поставя редица въпроси, които остават непобутнати. Защо цялата евроатлантическа кохорта тук бе юрната да защитава някакъв, само защото бил подозиран, че е английски шпионин ? Изглежда това им се струва голяма работа, нещо като да е станал световен шампион.

 

 

Каква ли е истината ? Въпросното лице може да е английски шпионин, може да не е. Ако е, нашите служби знаели ли са за това му занимание или не са ?

 

 

Да приемем, че е бил вързан за британските разузнавания. Тогава защо привикват Митрофанова ? Не помня да са привиквали американския посланик за обяснение по случаите Магнитски. Нито турския посланик когато Турция искаше да екстрадираме наши граничари, изпълнили дълга си по охрана на границата. Каква е разликата ?

 

 

 

Все чужди държави обвиняват български граждани. Само че сега евроатлантиците скокнаха с вой до небесата. От ДПС даже искат намесата на Борел – нещо, което не направиха дори за Пеевски. Значи предполагаемият английски шпионин им е по-ценен от техния благодетел. Толкова ли са зависими от Лондон ?

 

 

 

И още. Ако онзи е бил чужд шпионин, знаели ли са нашите служби ? По-скоро не. Ако знаеха би било логично да го привикат и да разберат само срещу Русия ли е работил. Или е изпълнявал задачи и срещу България.

 

 

 

Щом си се продал на чужда държава, изпълняваш безпрекословно. Няма хър-мър. Каквото ти наредят – такова. Тогава не трябваше ли да привикват и британския посланик – да обяснява защо са завербували български гражданин ?

 

 

 

Ще имаме ли отговори на тези въпроси ? Може, ама на куково лято. Дотогава ще ги замитаме под чергата, да не дразнят чувствителните евроатлантически любители на стопяващия ни се суверенитет.

 

 

Васил Василев

Коментари

More in Коментари

960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
960x540

Тази арт-инсталация е струвала 100 000 лева. Аз съм виждал графити в подлези, в които има повече „арт“

април 28, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024