СВЯТ

Вучич: Думите на Меркел за Минските споразумения променят отношението към случващото се в Украйна

Вучич: Думите на Меркел за Минските споразумения променят отношението към случващото се в Украйна

вучичbig_81907

 

 

“Изявлението на бившия канцлер на Германия Ангела Меркел за Минските споразумения е историческо и променя отношението към това, което се случва в Украйна от 2014 г. насам“, заяви в събота сръбският президент Александър Вучич в обръщение към нацията.

 

 

“Исторически важно изявление на Ангела Меркел, изненадан съм. За мен тази идея е почти невероятна, но се потвърждава от факта, че Петро Порошенко (президент на Украйна 2014-2019) каза, че те никога няма да изпълнят споразуменията от Минск, което поставя ситуацията в напълно нова светлина. Това не променя кой кого е нападнал, но променя отношението към това, което се случва от 2014 г. в Украйна“, каза Вучич и добави, че това сериозно засяга позицията на Сърбия за Косово.

 

 

“Това ви говори за позицията на Сърбия и техните (на Запада) зли намерения. Това изказване на Меркел коренно променя ситуацията във всеки един смисъл, най-вече в политически и за мен това е ясен сигнал на кого не може да се вярва.

 

 

Тук възниква въпросът докога ще можем да издържим ние, толкова малки, ако те посмеят да си играят така с някой, който е много по-силен от нас, да мамят и лъжат Руската федерация, за да използват времето да се въоръжат и да подготвят голямо поражение за Русия“, подчерта сръбският президент.

 

 

 

 

Той поиска задействането на член 4 от резолюцията на Съвета за сигурност на ООН и член 6 от Анекс 2, които предписват връщането на сръбските сили за сигурност в Косово.

 

За първи път от 1999 г. насам Сърбия поиска връщането на сръбските сили за сигурност, армията и полицията (до 1000 единици) в Косово, в съответствие с Резолюция 1244.

 

Гласове

СВЯТ

More in СВЯТ

байдън

Д-р Тед Ноел: Джо Байдън има деменция, която е вариант на Паркинсон. На практика САЩ нямат президент

юли 8, 2024
путин-1

AP: Войната в Украйна е близо до най-опасната си фаза, Путин направи смразяващо изявление

юли 8, 2024
Image_18360785_40_0

Изненада във Франция – левият блок води на изборите, никоя партия няма да има мнозинство

юли 7, 2024
big_U3464tled-3

Падна световният рекорд на Стефка Костадинова! Украинка скочи 210 см в Париж

юли 7, 2024
bajdan-2

Щабът на Байдън към медиите: Вече няма да ви даваме списък с въпроси какво да го питате

юли 7, 2024
1010x570

Виктор Орбан предрече „самоубийство“ на НАТО

юли 6, 2024