СВЯТ

Игор Кирилов: Русия представи доказателства за работата на Украйна и САЩ с компоненти за биологични оръжия

Игор Кирилов: Русия представи доказателства за работата на Украйна и САЩ с компоненти за биологични оръжия

1010x570

 

 

Руското министерство на отбраната представи доказателства за работата на Украйна с подкрепата на САЩ с компоненти за биологични оръжия на брифинг в кулоарите на Деветата конференция на държавите – страни по Конвенцията за забрана на биологичните и токсинните оръжия в Женева.

 

 

 

Това съобщи началникът на войските за радиационна, химическа и биологична защита (РХБЗ) на Въоръжените сили на Русия генерал-лейтенант Игор Кирилов. По думите му, Министерството на отбраната на Русия разполага с документ с имената на всички ключови фигури в украинската военно-биологична програма, предаде ТАСС.

 

 

 

„Бяха представени документални доказателства, че с финансовата, научна, техническа и кадрова подкрепа на САЩ на територията на Украйна е извършена работа с компоненти на биологични оръжия и са проведени изследвания на патогени на особено опасни и икономически значими инфекции“, заяви Кирилов.  Министерството на отбраната на Русия има на разположение документ с имената на всички ключови фигури в украинската военно-биологична програма, заяви Игор Кирилов, изброявайки имената на споменатите хора.

321584271_720067549536275_6731219792357826435_n

„Сред тях са бившият директор на DTRA (Агенцията за намаляване на отбранителната заплаха) Кенет Майерс, изпълнителен вицепрезидент на контролирания от ЦРУ рисков фонд In-Q-Tel Тара О’Тул, бивш ръководител на Центровете за контрол и превенция на заболяванията в Съединените щати Томас Фридън, бившият директор на Националния институт по здравеопазване Франсис Колинс, който е бил изпълнителен директор на Мемориалния институт Battelle Джефри Уодсуърт, главният научен сътрудник и президент на отдела за международни изследвания, развитие и медицина на Pfiser и много други“, каза Кирилов.

 

 

 

По думите му, тази информация се съдържа в разширения доклад на DTRA за дейността в Украйна. „Всички те, по един или друг начин, са бенефициенти на биологичните проекти на Пентагона и са свързани с Демократическата партия на САЩ, чиито лидери са идейни вдъхновители на военните биологични изследвания и създатели на тайни схеми за пране на пари в интерес на тесен кръг от представители на американския елит“, подчерта Кирилов. Той добави, че това са хората, които трябва да бъдат попитани защо парите на данъкоплатците се харчат за незаконни военни биологични изследвания в Украйна и други страни по света.

 

 

 

 

Според началника на войските за РХБЗ като аргументи са показани видеоматериали с позицията на експерти от Руската федерация и други страни и свидетелства на очевидци и участници в програмите на Министерството на отбраната на САЩ за намаляване на военната заплаха. „Един от тях е бившият служител на Изследователския институт на армията на САЩ Ричард Бошър, който за пореден път потвърди факта, че в украински биологични лаборатории, финансирани от Пентагона, се извършва работа с опасни патогени“, каза той.

Кирилов подчерта, че изявлението на Руската федерация е накарала много страни да се замислят за рисковете от сътрудничеството с Вашингтон във военно-биологичната сфера и да погледнат по нов начин върху необходимостта и целесъобразността от подобно сътрудничество, добавя ТАСС.

 

 

Гласове

СВЯТ

More in СВЯТ

GNxsrS1WAAAQwag_5143859488656504037_big

Путин за Олимпийското примирие: Потъпкват нашето достойнство, но искат да спазваме правилата, които ни се диктуват

май 18, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
милиардер

По 1-2 банки ще фалират на седмица, предупреди американски милиардер

май 16, 2024
фицо - 1

Фицо е дошъл в съзнание, няма опасност за живота му, стрелецът бил противник на политиката му

май 16, 2024
progovori-mazhat-prostrelial-fitso-666

Проговори мъжът, прострелял Фицо: Не съм съгласен с политиката на правителството / ВИДЕО

май 15, 2024
big_7f9ef163-7274-44c4-9f38-c2db1d8f107d

Фицо е между живота и смъртта, следващите няколко часа са решаващи за словашкия премиер

май 15, 2024