Коментари

Кеворк Кеворкян: Сбогуване с Херо

Кеворк Кеворкян: Сбогуване с Херо

 

КЕВО

 

 

В неделната вечер, Би Ти Ви ни осигури едно вълнуващо преживяване: сбогуване с американската посланичка Херо Мустафа.
Тя ни каза да не губим надежда.
Няма – обещаваме.

Спомена и работата на правосъдните ни органи.

И зрителите очакваха, че ще даде пример със скорошните действия на главния прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс във връзка с аферата НЕКСО – и по този начин ще поощри работата на българската прокуратура по същия случай.

Учудващо обаче тя не спомена въпросната афера – а и никой не я попита – въпреки, че нейни главни герои са неколцина български гении.
Деянието им е признато и санкционирано от самата нюйоркска прокуратура.

Скоро стана ясна и причината за мълчанието на г-жа Херо: на екрана цъфна един от създателите на НЕКСО, някой си Тренчев, и започна да сипе огън и жупел по българската прокуратура.

И г-жа Херо, може би не по своя вина, изпадна в неловка ситуация – да пее в синхрон с човек, чиято „компания“ е вече санкционирана с една тлъста глоба от 45 милиона долара и буквално изметена от САЩ.

А, отгоре на всичко, трябва в най-кратко време да възстанови инвестициите на американските граждани в НЕКСО – говори се за 3/три милиарда долара.

Главният прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс не участва – за разлика от нашата г-жа Херо – в съмнителни дуети и се изрази пределно ясно:

Глобата се налага на компаниите за криптовалута Nexo Inc. и Nexo Capital Inc. (Nexo) за участие в нерегистрирано предлагане и продажба на ценни книжа и стоки и за лъжа на инвеститорите относно тяхната регистрация. Nexo също ще бъде забранен от сектора на ценните книжа в Ню Йорк за пет години и трябва да уведоми всичките си инвеститори в САЩ, включително около 3000 нюйоркчани, да изтеглят активите си от платформата.

„Криптовалутните компании са ненадеждни и сенчести, но не са имунизирани от отговорност“ – каза главният прокурор Джеймс. – „Nexo пренебрегна многократните предупреждения от моя офис да се регистрират и днес те плащат цената за своите неправомерни действия. Дните на криптокомпаниите, които се държат така, сякаш правилата не важат за тях, свършват.“

Към главния прокурор Джеймс се присъединиха държавни регулатори на ценни книжа от Калифорния, Индиана, Кентъки, Мериленд, Оклахома, Южна Каролина, Върмонт, Вашингтон и Уисконсин.

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ също обяви паралелно споразумение, в което Nexo се съгласява да плати допълнителни 22,5 милиона долара и да прекрати предлагането и продажбата на продуктите си в Съединените щати.

На чист „американски“, всичко това означава само едно:
„Вън мошениците!“

Обаче Тренчев щял да съди България за 1/един милиард долара – и това каза по телевизията – и то, понеже българската прокуратура следва примера на нюйоркската.

Всичко това придаде особено очарование на вечерта, направи я наистина вълнуваща.

Независимо, че Херо ни помаха за сбогом с два аршина…

***

Уважаеми приятели, ТОВА е моята страница – всички други страници, блогове и пр., които използват името ми или мои фотоси, нямат нищо общо с мен.

***

 

 

Коментари

More in Коментари

1134646

Какво значение има, че 147 страни, членки на ООН, вкл. България, са признали Палестина?! Цецка не го знае и не се интересува

май 29, 2024
large_ce8c1e7c542819639b31c5c9ee261eb8

Опасно близо: На 23 май Европа е била на ръба за задействане на ядрената защита на Русия

май 29, 2024
chukov

Боян Чуков: НАТО обсъжда да закрие небето над Западна Украйна. Следват ядрени удари…

май 28, 2024
treta-kolaj

СОФИЯ ПРИВЕТСТВА ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА

май 27, 2024
марко

Столтенберг бълнува за войски в Русия. Този побъркан човек е подкрепян от най-глупавия лидер в Европа Макрон. Да гласуваме срещу тях!

май 27, 2024
1249613

Колтуклиева: Личният му „Лексус“ стои в двора на кооперацията, а борецът за евроценности използва държавата за лична употреба

май 17, 2024