САЩ

Конгресменът Джеймс Комер постави Украйна в списък с противниците на САЩ

Конгресменът Джеймс Комер постави Украйна в списък с противниците на САЩ

 

james-comer-lists-ukraine-us-adversaries

 

 

Джеймс Комер, председател на Комисията за надзор и отчетност в Камарата на представителите, постави Украйна в списък с „противниците на САЩ по света“, докато в същото време републиканците от Камарата гласуват за започване на няколко разследвания на администрацията на Джо Байдън.

 

 

В разговор за „търговията с влияние“ с Шон Ханити от Fox, конгресменът от Кентъки описа „модел с комунистически Китай, с Украйна, с Русия, с нашите противници по целия свят“. Изброяването на неприятелските на САЩ държави бе направено, докато двамата обсъждаха бъдещите разследвания на бизнес сделките на семейство Байдън и федералните агенции.

 

 

 

След това Джеймс Комер свърза тези страни с „лошите решения, които Джо Байдън и Белият дом взимат всеки ден и които имат вреден ефект върху всеки един американец, а ние се чудим защо този президент е компрометиран?“

 

 

 

Вашингтон е един от най-решителните поддръжници на Киев като на 21 декември президентът Байдън посрещна украинския лидер Володимир Зеленски в Белия дом. Това беше първото пътуване на украинския президент извън пределите на страната след избухването на войната на 24 февруари.

 

 

 

Обръщайки се към Зеленски преди Коледа, Байдън затвърди „недвусмислената и безрезервна подкрепа на страната за Украйна“.

 

 

 

Преди това обаче конгресменът от Кентъки заяви в предаването „Джон Бакман сега“ на Newsmax, че няма „никаква прозрачност“ в начина, по който се използва помощта в разкъсваната от война страна.

 

 

 

Той подчерта необходимостта от отчетност пред американския данъкоплатец, но добави, че е „загрижен“ за хода на войната и дали САЩ трябва да оттеглят значителната си подкрепа за военна помощ за Киев.

 

 

Въпреки че „Путин не е добър“, продължи Комер, „ние имаме много притеснения и за Украйна“. „Имам много въпроси относно това, което се случва в Украйна по отношение на чуждестранната помощ“.

 

 

По-нататък той твърди, че не вярва украинското правителство да „може честно да си мисли, че републиканците ще продължат да им дават празен чек, както прави администрацията на Байдън“.

 

 

 

На 18 октомври 2022 г. сегашният председател на Камарата на представителите Кевин Маккарти заяви пред Punchbowl News, че ако републиканците спечелят мнозинство в Камарата на представителите, апетитът да се пишат „празни чекове“ на Киев ще секне.

 

 

 

На 6 януари Министерството на отбраната обяви над 3 млрд. долара допълнителна помощ за Украйна, която ще включва около 50 бойни машини Bradley, 100 бронетранспортьора M113 и допълнителни боеприпаси за HIMARS, или високомобилни артилерийски ракетни системи.

 

 

 

Лора Купър, заместник-помощник-министър на отбраната за Русия, Украйна и Евразия, заяви, че войната в Украйна „в момента е в критична точка и трябва да направим всичко възможно, за да помогнем на украинците да продължат да се противопоставят на руската агресия“.

 

 

 

Белият дом е отделил повече от 24 млрд. долара за военна помощ на Украйна, откакто Москва започна инвазията си през февруари.

 

 

Източник: newsweek.com

Гласове

САЩ

More in САЩ

d95907b1b4b34f1b98a4c9d099d72a72

Джо Байдън: Обявявам извънредно положение, ето какво се случва!

януари 9, 2023
ezgif-4-bd46694d3a

Джон Кърби каза защо Байдън е привикал Зеленски във Вашингтон, опасността е голяма

декември 21, 2022
1010x570

Университетите в САЩ пред катастрофа заради расовите критерии за прием

декември 6, 2022
kongresat-iska-revizia-na-otpusnatite-ot-sasht-pomoshti-na-ukraina-1

В Конгреса искат ревизия на отпуснатите от САЩ помощи на Украйна

ноември 13, 2022
ezgif-2-a69bd936b9

САЩ отнеха статута на Русия като пазарна икономика

ноември 11, 2022
php2wou8e_559x345

Балотаж в Джорджия отлага със седмици развръзката за контрола на Сената

ноември 9, 2022