ОБЩЕСТВО

Лукс и охолство: Имоти за 150 млн. евро превъртени през миската Ваня Пенева, с която живее босът на Nexo

Лукс и охолство: Имоти за 150 млн. евро превъртени през миската Ваня Пенева, с която живее босът на Nexo

тренчев

 

 

Носителката на купата „Мис България“ за 2011 година Ваня Пенева също се оказа въвлечена в огромната скица за пране на пари и финансови излъга на пирамидата Nexo. Знойната русокоска е избраница на ръководещия съучастник в компанията Антони Тренчев. Двамата имат щерка на име Никол, родена през март 2021 година, заяви „Уикенд “.

 

 


 

Според осведомени Ваня Пенева също ще бъде привлечена като обвинена, само че не по аферата Nexo, а по наказателно произвеждане за пране на пари. Твърди се, че през последната година и половина носителката на короната „ Мис България “ е придобила, въпреки и за малко, парцели по целия свят на обща стойност към 150 милиона евро.

Имотите са били купувани на името на офшорни компании, упълномощили за покупко-продажбите Ваня Пенева, като незабавно след придобиването им, са следвали нови прехвърляния на други офшорни сдружения за замитане на следи.

 

Твърди се, че по гореописаната скица годеникът на Ваня Пенева – Антони Тренчев, е придобил къща в сърцето на Френската ривиера – в Кан, на стойност към 14 милиона евро, както и апартамент от 240 кв. м. в Париж с панорама към Триумфалната арка.

 

 

 

 

Ваня Пенева е била за малко притежател и на влиятелен апартамент в Дубай, както и на къща на Бахамите. Според осведомени,  тя е била първичен притежател и на апартамент за 10 милиона паунда в Лондон, който след това минал във притежание на главния акционер в Nexo Коста Кънчев. За него пък се твърди, че има парцели на обща стойност към 70 милиона евро в няколко европейски градове, измежду които Барселона, Виена и Женева. Кънчев има и просторна вила в Дубай.

 

 

Според информация на „ Уикенд “, написана във вестника още преди 3 месеца и публично доказана от проверяващите, първоначално на предходната година Коста Кънмев и Антони Тренчев са си купили няколко парцела в Обединените арабски емирства, с цел да придобият паспорти по сходство на Васил Божков.

 

 

Сред покупките на Кънчев и Тренчев са 2 жилището с обща площ от над 50 кв. м. в частния жилищен комплекс „ Адрес Вю “, както и две къщи на изкуствения остров Палм Джумейра.

 

 

Сред тузарските придобивки на Антони Тренчев и Коста Кънчев е яхта за Щатски долар 20 милиона, която е закотвена на Френската Ривиера.

 

Уикенд, Блиц

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

strahil_angelov2

НАТО, чрез Украйна, губи войната! Това вече е ясно и не може да се скрие дори и от опитните англо-саксонски информационни конгломерати

януари 24, 2023
pernik

Lupa.bg: Наглият прокурорски син изнасилен в затвора от рецидивист с прякор Отвертката

януари 24, 2023
arestuvaha-ivan-belishki-sofiia-470

Арестуваха кметския син Иван Белишки в София след закана за убийство! СНИМКИ

януари 24, 2023
big_5

Радев обяви датата на предсрочните парламентарни избори и кога разпуска НС / ВИДЕО

януари 24, 2023
соня

Соня Колтуклиева се подигра на Мирослав Иванов: Защо не се жените с Лена. Не ви ли иска?

януари 24, 2023
КНСБ768x432

Поскъпването при най-масовите стоки за последната година е между 50% и 120% според КНСБ

януари 24, 2023