ОБЩЕСТВО

Унищожиха ги! Семейството на Димитър Станчев затваря пчеларската ферма в Странджа, изнася се от България

Унищожиха ги! Семейството на Димитър Станчев затваря пчеларската ферма в Странджа, изнася се от България

 

 

167397521467441

 

 

Напускаме, защото явно се превърнахме в заплаха за болните амбиции на някой, който се крие зад държавния апарат и използва ресурса му, за да ни унищожи, написа Димитър Станчев

 

 

Пчеларската ферма на Димитър Станчев и семейството в село Индже Войвода, община Созопол, затваря завинаги, съобщиха току-що семейство Станчеви във фейсбук.

 

 

 

Нашата надежда, че може да изпълним една мечта тук, в България приключи. Мястото, което обединява, което дава препитание в един западащ регион, място сътворено с любов, с денонощен дългогодишен труд, с много средства, днес затваря врати. Затваряме, защото да развиваш идея и кауза в България е престъпление. Защото, оцелявайки, борейки се ежедневно с всички трудности на новото време, имайки смелостта да работиш въпреки всичко, си заплаха, за болни амбиции на някой, който се крие зад държавния апарат, използвайки ресурса му, институциите, служителите, и всичко останало, които са в ролята на дългата ръка на „закона“, написаха те в социалните мрежи.

 

 

 

 

Димитър Станчев не бе открит за коментар, но семейството му преживя твърде много, буквално бяха унизени от държавните институции, които се държаха с него сякаш е най-големият престъпник. През октомври м.г. във фермата му нахлуха ДАНС и Жандармерия и започнаха да проверяват кошер по кошер…по сигнал на недоброжелател, който смятал, че злоупотребяват с европейски средства.


Семейството инвестира живота си в този проект, който сега ще затворят 

 

 

 

Показната акция донесе много неприятности за Димитър Станчев и близките му, дори в здравословен план. В защита на младото и многодетно семейство тогава се обявиха кметовете на Малко Търново Илиян Янчев и Созопол – Тихомир Янакиев. Те призоваха държавата да помогне на едни от малкото хора, които искат да развиват бизнес в обезлюдената Странджа, а не да ги репресират.

 

 

 

 

„Това семейство го познавам от години. Млади хора с 4 деца, които непрекъснато работят, за да докажат, че нещата могат да се случат и тук. И успяха! Димитър е избран за фермер на годината, пчелар на годината. Изгради едно име с много труд от цялото семейство. Но понеже ние сме царе на завистта и доносничеството и излезе, че този човек е най-черният, най-големият престъпник. Това не е човек, който може да извърши тежко престъпление. Димитър, както и цялото му семейство са най-добрите хора в региона. Те са Странджа, именно затова е кръстена така и фирмата им – синоним на добротата и любовта, която дава тази планина“, каза тогава Илиян Янчев пред Флагман.бг.

 

 

flagman.bg

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

big_2238

Война в Сглобката: Габриел отхвърли меморандума на ПП-ДБ и ги обвини в политическа търговия

февруари 21, 2024
dachkov-chenro-bqla

Навални беше измамник от ниска топка, налудничав нарцис, чиято цел никога не е била демокрацията и свободата

февруари 21, 2024
big_b031406aea

Тъмните прозорци на жилищата в България дават ясен знак

февруари 21, 2024
1010x570

Борисов отговори на ПП-ДБ: Незряло и неприемливо, искат да си делкаме държавата / ВИДЕО

февруари 21, 2024
2112855085

Проверка на фактчекърите показва, че лъжат и за бежанците. България е подписала допълнително споразумение за прием в замяна на Шенген

февруари 20, 2024
45ea0c53dbbcfeddfa7d3047209215c1

Тъжна вест: Отиде си още една голяма българска актриса от златните години на киното и театъра ни

февруари 20, 2024