СВЯТ

Куче – спасител издъхна в Турция

Куче – спасител издъхна в Турция

a35612dffd244e26b610c5b127256351

 

 

 

Треньорът на Протео публикува видео, посветено на неговия партньор, наричайки го „силно и трудолюбиво куче, което никога не се предава

 

 

 

По време на спасителни операции в Турция, пострадала от разрушително земетресение, загина спасително куче от Мексико на име Протео. Нейният треньор съобщи за смъртта на половинката си, като публикува съобщение в социалните мрежи.

Мексико беше една от многото страни, които се присъединиха към международната подкрепа за издирването и спасяването на жертвите на фаталното земетресение, което удари Турция и Сирия. Стотици спасители заминаха за Турция с обучени кучета, обучени да търсят хора под развалините.

 

 

 

 

 

Не се съобщават обстоятелствата около смъртта на немската овчарка Протео, пише TV Azteca, предава GlasNews.

Предполага се, че то е загинало под развалините, работейки под руините на разрушена сграда.

По-рано външният министър Марсело Ебрард сподели снимки на делегацията, отлетяла за Турция.

 

 

Треньорът на Протео, полицай Виледа, публикува кратко видео, посветено на неговия домашен любимец и партньор, наричайки го „силно и трудолюбиво куче, което никога не се предава“. Той искаше неговите съграждани да помнят героичната храброст на Протей и никога да не го забравят.

Потребителите написаха много коментари, настоявайки да напишат какво точно се е случило с Протео, защото сред снимките има снимка, на която той получава медицинска помощ. Освен това хората искат да бъде върнат в родината си и погребан като герой.

 

 

 

Моля, доведете го в Мексико. Не го оставяйте в Турция; трябва да го върнете у дома, за да му дадете церемония, достойна за добър войник; направете всичко възможно, за да го доведете. Те са герои и трябва да бъдат почитани“, пишат няколко души трогнат от неочакваната новина.

Известно е, че мексиканските спасители вече са успели да извършат няколко успешни операции и да извадят хора от развалините. Един от тях беше открит от куче на име Атос: млада жена, която прекара пет дни под развалините на сграда.

 

 

 

Припомняме, че разрушителното земетресение в Турция и Сирия стана на 6 февруари. Ехото му се усети дори в Грузия, Ирак, Кипър и Израел. Броят на жертвите в 10-те провинции на Турция достигна 29 605.

Сега екипи от много страни помагат за разчистването на развалините и спасяването на хора. Най-многобройна делегация изпрати Азербайджан – 725 души. Спасителите на място обаче съобщават за престрелки с неназовани въоръжени групи и грабители. Така австрийските и германските спасители дори бяха принудени да прекратят спасителната работа.

 

Глас нюз бг

СВЯТ

More in СВЯТ

56039

Украйна обяви роденият в Киев писател Михаил Булгаков за империалист и украинофоб, премахват неговите паметници и името му от улици

април 4, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024
ezgif-6-4cf25b0bf5

Путин се срещна с Емир Кустурица в Кремъл и обяви: Фашизмът е жив, използват го срещу Русия!

април 2, 2024
Image_17542094_40_0

Разследват Урсула фон дер Лайен за измама с COVID ваксини

април 2, 2024
ezgif-1-c88c458768

Като рояк оси: Машини на НАТО кръжат над Черно море, това означава само едно, което предстои до дни

април 1, 2024
768x432

За първи път Зеленски допусна преговори с Русия, без да се връща към границите от 1991 г., т.е. без Крим

март 30, 2024