Русия

Путин с извънредно изказване пред Федералното събрание в Москва, обяви голяма изненада! (НА ЖИВО)

Путин с извънредно изказване пред Федералното събрание в Москва, обяви голяма изненада! (НА ЖИВО)

 

вова

 

 

„Западните елити се превърнаха в символ на тоталната лъжа. Ние твърдо отстояваме не само своите интереси, но и това, че в съвременния свят не трябва да има разделение на цивилизованите страни и останалите.“  Това заяви президентът на РФ Владимир Путин в годишното си послание към Федералното събрание на Руската федерация.

 

 

Президентът на Русия Владимир Путин с извънредно послание до руския парламент. Той обръща специално внимание на горещи теми, свързани с военната операция на страната в Украйна. 

 

 

 

„Изпращам днешното си послание в момент на необратими промени в целия свят, на най-важните исторически събития, които определят бъдещето на хората. Стъпка по стъпка внимателно и последователно ще решаваме задачите, които стоят пред нас“, започна речта си руския президент.

Той анализира случващото се в Донбас, както военните действия, така и случващото се с местното население. Путин нарече Украйна „поробена от Запада“ и „готвена за голяма война“.

 

 

 

„Донбас от 2014 г. вярваше и очакваше, че Русия ще се притече на помощ. Москва направи всичко възможно да реши проблема по мирен път и прояви търпение, но зад гърба ни се подготвя друг сценарий. Бяхме търпеливи по време на преговорите, въпреки военния конфликт. За наша изненада отношението на Западните страни обаче бе неочаквано. Започнаха политически убийства и репресии срещу неудобните, а те си затваряха очите срещу тези коварства“, отбеляза още Путин.

 

 

 

„Преговорите за доставка на оръжие и противовъздушна отбрана са водени още преди началото на ПНР. Театърът на военните действия беше овладян много преди първата стъпка на Москва. Сякаш се гордеят и се наслаждават на предателството си, наричайки нормандския формат представление. Понятията чест, доверие, благоприличие не са за тях. Те са свикнали да плюят по целия свят. Оказа се, че по същия начин се отнасят към народите на своите страни“, каза руският президент.

 

 

 

Той коментира конкретните действия на Запада, като припомни разполагането на система за противовъздушна отбрана.

 

 

„Никой няма толкова бази, колкото Америка – цялата планета е осеяна с боклуци. Позицията на Русия е, че не може да има разделение на „цивилизовани страни“ и всички останали. Ние отричаме всякаква изключителност. Никой няма толкова бази, колкото Америка – цялата планета е осеяна с боклуци. През декември 2021 г. официално изпратихме на НАТО проекти на споразумение за гарантиране на сигурността, но получихме директен отказ по всички позиции. Тогава най-накрая стана ясно, че зелена светлина за агресия е дадена. Заплахата растеше всеки ден. През 2014-2015 г. имаше много опити за атака на Донбас, но „всички се правеха, че нищо не се случва“, добави Путин.

 

 

 

„Те отприщиха войната. И ние използваме сила, за да я спрем“, отбеляза той.

Насаждането на неолиберални, по същество тоталитарни ценности, според него е целта на западната политика.

 

 

„Ние не воюваме с народа на Украйна, те самите станаха заложници на киевския режим. Планиращите ясно разбраха, че следващата цел е удар по Крим и Севастопол. Създава се впечатлението, че всичко това е, за да се забрави какво направи Западът. Те пуснаха джина от бутилката„, отбеляза Путин.

 

 

 

 

В резултат на американските военни кампании загинаха около един милион души и повече от 30 милиона станаха бежанци.

„Никой в света няма да забрави това“, добави Путин.

 

 

 

„През 30-те години на миналия век Западът на практика отвори пътя към властта на нацистите в Германия, а в наше време те направиха „анти-Русия“ в Украйна. И всичко с една цел – да откъснат територии от страната ни. Западът възнамерява да прехвърли локалния конфликт във фаза на глобална конфронтация, както ние го разбираме. Невъзможно е да победят Русия на бойното поле, затова се извършват все по-агресивни информационни атаки. Постоянно лъжат, не спират атаките срещу нашата култура, срещу Руската православна църква“, продължи руският президент.

 

 

 

Припомняме, че за последно Путин говори пред събранието през април 2021 г. Според западни медии пък Путин имал три версии на словото си като едната предвиждала обявяването на още по-голяма мобилизация в Русия.

 

 

Словото на Путин идва ден, след като американският президент Джо Байдън бе в столицата на Украйна Киев, за да обяви нова оръжейна помощ от САЩ в размер на 500 млн. долара и санкции срещу Русия. Пак в понеделник ЕС започна обсъждането на десетия си пакет санкции срещу Москва заради войната на Путин срещу Украйна.

 

 

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК:

https://www.youtube.com/watch?v=SltOI2yVHqw&embeds_euri=https%3A%2F%2Fepicenter.bg%2F&feature=emb_logo

 

 

 

Очаквайте подробности

Русия

More in Русия

FILE PHOTO: A sign outside the headquarters of JP Morgan Chase & Co in New York, September 19, 2013. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Русия конфискува $440 млн. от най-голямата американска банка JPMorgan

април 25, 2024
ezgif-6-4cf25b0bf5

Путин се срещна с Емир Кустурица в Кремъл и обяви: Фашизмът е жив, използват го срещу Русия!

април 2, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024
960x540

Първите показания на един от задържаните терористи: За пари – половин милион рубли

март 23, 2024