СВЯТ

САЩ признаха, че след санкциите руската икономика се държи по-добре от очакваното

САЩ признаха, че след санкциите руската икономика се държи по-добре от очакваното

 

минфин

 

 

 

Руската икономика след санкциите на САЩ се държи по-добре, отколкото можеше да се очаква първоначално. Това заяви по време на пресконференция в Бангалор, Индия, министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън, съобщава ТАСС.

 

 

Според нея санкциите на САЩ „имаха много съществен ефект върху Русия“. „Въпреки че по някои показатели руската икономика се държи по-добре, отколкото можеше да се очаква първоначално“, добави ръководителят на Министерството на финансите на САЩ.

 

 

В същото време, смята Йелън, Русия сега е „изправена пред значителен бюджетен дефицит“. „Що се отнася до бюдоета, Русия страда и не получава това, от което има нужда“, каза тя.

 

 

Йелън пристигна в Бангалор, за да присъства на среща на финансовите министри на страните от Г-20. Както се очаква, Русия ще бъде представена на следващото събитие в рамките на индийското председателство на Г-20 на експертно ниво, добавя ТАСС.

 

 

 

Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън заяви, че през следващите месеци САЩ ще предоставят на Украйна нова икономическа помощ, която ще бъде в размер на 10 милиарда долара, предаде Ройтерс.

 

 

 

Американският финансов министър подчертава, че е от изключително значение Международният валутен фонд (МВФ) бързо да представи програма за финансова подкрепа на Украйна. Киев се надява да получи най-малко 15 милиарда долара в рамките на няколко години в рамките на програмата на МВФ. Това заяви украинският премиер Денис Шмигал след среща в началото на седмицата с управляващия директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева. Тя също участва в срещата на финансовите министри от Г-20 в Бенгалуру.

 

 

 

Източници: ТАСС, БТА

СВЯТ

More in СВЯТ

FILE PHOTO: A sign outside the headquarters of JP Morgan Chase & Co in New York, September 19, 2013. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Русия конфискува $440 млн. от най-голямата американска банка JPMorgan

април 25, 2024
макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
Апти_Алаудинов_2343663925109928787_8510251585202529343_big

Бившият командир на „Ахмат“: Въоръжените сили на Украйна ще започнат да се разпадат в повечето направления през май-юни

април 24, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
бригади

Forbes: Две бригади на украинските въоръжени сили избягаха от Очеретино

април 24, 2024