Политика

САЩ сложиха в черния списък българска фирма със седалище в центъра на София

САЩ сложиха в черния списък българска фирма със седалище в центъра на София

phpy2pfcd_559x345

 

 

 

Aмериканските власти днес наложиха пълни блокиращи санкции на 22 лица и компании от България, Израел, Кипър, Латвия и Сингапур. Тези лица и компании са свързани с мрежа за заобикаляне на вече наложени санкции и в услуга на военно-промишления комплекс на Русия, уточниха от Министерството на финансите на САЩ.

 

 

Поставените в обявения днес черен списък фирми се занимават с компютърно оборудване, разработки в областта на отбраната, търговия и строителство.

 

 

 

По-конкретно за България: санкционирани са търговецът на оръжие Александр Волфович и управляваната от него компания Ю-СТОУН ЛИМИТЕД (U-STONE LIMITED).

 

 

 

Волфович е гражданин на Кипър и Израел, роден е през 1961 г. Според американските власти той е свръзан с оръжейния търговец Игор Зименков.

 

 

 

 

Управляваната от Александр Волфович компания Ю-СТОУН ЛИМИТЕД е със седалище на адрес: София, ул. Любен Каравелов 32, ап. 4. Регистрирана е на 26 юни 2019 г.

 

 

 

Според данните в търговския регистър, фирмата е с предмет на дейност „проучване, проектиране, изработване, внедряване и сервизно обслужване на програмно осигуряване, проектиране, производство и сервиз на електронни и електронно-изчислителна техника, производствена, консултантска, посредническа и търговска дейност и услуги, както и всяка друга дейност, незабранена от закона.“

 

 

 

Съдружник на Александр Волфович в Ю-СТОУН ЛИМИТЕД е узбекистанецът Макс Борисович Пифлакс, роден през 1962 г. Пифлакс също е сред лицата, на които американските власти наложиха пълни блокиращи санкции.

 

 

 

 

Действията ни са насочени срещу руска мрежа за избягване на санкции, ръководена от базирания в Русия и Кипър търговец на оръжие Игор Владимирович Зименков. Лицата от тази мрежа – „мрежата на Зименков“, са участвали в проекти, свързани с руския военно-промишлен комплекс, включително в снабдяването на руска компания с високотехнологични устройства, след като Русия започна пълномащабното си нахлуване в Украйна на 24 февруари 2022 г., пише в прессъобщението на Министерството на финансите на САЩ.

Политика

More in Политика

РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024