Европа

„Дейли Мейл“: Британците са в шок от огласен брутален руски военен отговор на провокации на Лондон

„Дейли Мейл“: Британците са в шок от огласен брутален руски военен отговор на провокации на Лондон

phpsugcqb_559x345

 

 

В предаването „Вечер с Владимир Соловьов“ е обсъждано как на теория Русия може да реагира на действията на западните страни, ако например войници на НАТО влязат на територията на Украйна или някои държави продължат да провокират Руската федерация, съобщава „Дейли Мейл“.

 

 

Пенсионираният генерал Евгений Бужински е предположил, че Москва може да използва ракети „Посейдон“ в отговор, за да удари Лондон. Този отговор е шокирал жителите на Великобритания.

Руският експерт отбелязва, че в този случай Обединеното кралство вероятно вече няма да съществува. Соловьов отбелязва, че мечтае да види поне веднъж „Посейдоните“ и „Сарматите“ в действие.

 

 

„Ако изпратят войски – всичко ще свърши и с „Посейдон“, и с цунами, и с височина на вълната 300 метра. Със сигурност Великобритания няма да я има, но аз говоря за САЩ“, казва пенсионираният генерал в предаването по телевизията.

 

 

За няколко часа публикацията в „Дейли Мейл“ е събрала над хиляда коментара на британци. Някои изразяват мнение, че изявленията на Бужински представляват тънък руски хумор, който те не разбират.

 

 

 

Други, напротив, написали са уплашени постове или провокират Лондон да предприеме по-радикални действия в украинския конфликт.

 

 

 

„Западът трябва да даде на Зеленски ядрени оръжия, за да попречи на Русия да използва ядрения си потенциал. Това е единственият начин да се обезвреди ситуацията“

 

 

 

„Когато една държава, пиеща водка, ви заплашва с ядрени оръжия всяка седмица, може би е време да го предотвратим и да ги изтрием от лицето на земята с нашите ядрени подводници за по-малко от 2 минути.“

 

 

 

„Франция и съседните страни също ще биха пострадали от мегацунами“.

 

 

„Пак се паникьосвам“.

„Но улиците на Лондон ще бъдат чисти“.

 

 

„И вие очаквате всички останали страни от НАТО да седят и да гледат как това се случва?“.

 

 

 

„И кой ще изстреля тази ракета срещу Русия? Няма да е Байдън, който вече нападна съюзниците си и даде да се разбере, че не го интересува. Този конфликт е за това как той и неговите колеги престъпници перат пари от „помощ“ през Украйна“.

 

 

 

„Той не разбира, че това ще унищожи повече руски активи, отколкото атомната бомбардировка на Москва… Половината Найтсбридж и Бейсуотър принадлежат на руснаците!“, пишат читателите под публикацията.

 

Блиц

Европа

More in Европа

banka-sasht

Истерия в Европа и САЩ след банковите фалити

март 14, 2023
1010x570 (3)

ЕС и САЩ възнамеряват да вземат на прицел поддръжници на руската война в Украйна

март 11, 2023
1010x570

Орбан: Западът е обхванат от военна треска, САЩ ръководят „коалицията на войната“ зад Украйна

март 10, 2023
1010x570 (3)

Брюксел призова правителствата да спрат енергийните субсидии за домакинствата и бизнеса

март 8, 2023
c5abf9c55f5f5acf41e827bfb197810c

Скандал в ЕС и НАТО: Германия хвана Полша да финансира Русия

март 7, 2023
1010x570

Орбан: Европа да създаде свое НАТО, но без САЩ

март 2, 2023