Политика

Николай Малинов, Сергей Лавров и Стивън Сегал основават световно движение на русофилите

Николай Малинов, Сергей Лавров и Стивън Сегал основават световно движение на русофилите

 

владимир путин николай малинов

 

 

През 2019 година Николай Малинов пътува до Москва, където Путин го награди с орден

 

 

 

Международно движение на русофилите ще бъде учредено на 14 март в Москва, като инициативата от дълги години е на Николай Малинов, ръководител на българското Национално движение „Русофили“.

 

 

 

Инициативата е подкрепена от външното министерство на Русия и министър Сергей Лавров ще присъства на събитието „с участие на представители от над 40 държави“. Там ще бъде известният в миналото екшън актьор Стивън Сегал, който от години живее в Русия и е специален представител на външното ѝ министерство за хуманитарни връзки със САЩ и Япония. На учредяването ще е е Константин Млофеев, председател на общественото сдружение „Царьград“.

 

 

 

Малинов беше обвинен в България в шпионаж в полза на Русия в началото на септември 2019 г. и санкциониран от преди месец от САЩ заради подкупване на съдия, позволил му да пътува зад граница и да получи руски орден лично от президента Владимир Путин. Въпросният съдия е Андон Миталов, когото САЩ също санкционираха за участие в корупционни дейности. Национално движение „Русофили“ и Русофили за възраждане на Отечеството също са санкционирани от САЩ през февруари за това, че са контролирани пряко или непряко от Малинов.

 

 

 

Сега Малинов твърди, че на срещата си с Путин на 4 ноември 2019 г. споделил с президента идеята си за Международно движение на русофилите и той я подкрепил.

 

 

 

 

Емблема, която се разпространява и в български издания, като знак на бъдещото движение. Над думата Мир е застанала балерина, а над нея е съветският „Спутник“. Спиралата зад нея наподобява стилизирано Z.

 

 

 

 

На 15 февруари той заяви, че отива в Москва за среща с Лавров, за да говори „с приятели“ и да обсъдят какви действия да бъдат предприети. Не е известно дали той се е връщал в България след това, тъй като на 27 февруари участва в студиото в предаване по държавната телевизия „Первый канал“, а в канала си в „Телеграм“ публикува на 6 март снимка как се е прегърнал с Малофеев.

 

 

 

Именно едно от изданията на Малофеев дава повече подробности за учредяването на интернационал на русофилите. Целта била да бъдат сплотени „истинските патриоти“ от различни страни, представляващи различни вероизповедания и политически възгледи, обединени от любовта си към Русия и нейната култура и стремящи се към многополюсен свят на основата на традициите на народите.

 

 

 

Малинов каза по руската телевизия, че организацията щяла да структурира дейността особено за събиране чрез Европейска гражданска инициатива в поне 7 държави от Европейския съюз на един милион подписа за сваляне на санкциите на ЕС срещу Русия и за провеждане на събития, свързани с историята и антифашистката борба.
Четете още

 

 

 

Порталът „Русский мир“ твърди, че при обсъждането на идеята с Лавров във външното министерство в Москва първият дипломат на Русия я подкрепил и пожелал на инициаторите твърд дух и мъжество за реализирането ѝ.

 

 

 

 

Мария Захарова, говорителка на министерството, потвърди на 9 март, че Лвров ще участва на учредителния конгрес на Международното движение на русофилите. По думите ѝ, цитирани от ТАСС, ще присъстват руски държавни, политически и обществени дейци, представители на науката, културата и чуждестранни делегати от няколко десетки страни. „Идеята им (на чуждестранни делегати – бел. ТАСС), вдъхновила подобно постижение, е уважението, съхраняването и разпространението на руската култура, традиции, духовност“, подчерта тя. „Международното движение на русофилите е призовано да обедини приятелите на страната ни.“

 

 

 

 

Особено възторжено пише за Малинов в „Царьград“, къдет той е наречен „най-руският от българите“. В неотдавнашна публикация се посочва, че той е инициаторът за международното движение и „двигател на сегашния форум“.

 

 

 

Източници: „24 часа“, dnevnik.bg

 

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024