СВЯТ

Сиймур Хърш: САЩ може да се намесят пряко в конфликта в Украйна при поражение на Киев

Сиймур Хърш: САЩ може да се намесят пряко в конфликта в Украйна при поражение на Киев

хърш

 

 

 

Съединените щати разглеждат варианта за пряка намеса във военните действия в Украйна в случай, че има видими перспективи за поражение на Киев в хода на специална руска военна операция. Това заяви вчера американският публицист, носител на наградата „Пулицър“ Сиймур Хърш, съобщава ТАСС.

 

 

„Казват ми, че играта ще бъде такава – „това е НАТО, ние подкрепяме НАТО в настъпателни операции срещу руснаците „, което няма да заблуди света. (…) Ние сме във война с руснаците“, каза Хърш на събитие на американската неправителствена организация „Комитет за републиката“, без да назовава източниците си на информацията си.

 

 

 

В тази връзка публицистът припомни поражението на нацистите край Сталинград от съветските войски. „Хайде. Наистина ли искаме да се бием с тези момчета? Не мисля“, каза той. „Не мисля, че сме готови. Но не знам“, каза Сиймур Хърш, който публикува статия на 8 февруари, в която заяви, че взривяването на газопроводите „Северен поток“ и „Северен поток 2“ е тайна операция на САЩ, извършена със знанието и съгласието на президента Джо Байдън, след няколкомесечен дебат във вашингтонската администрация с участието на тесен кръг от вътрешни хора. Белият дом нарече версията за събитията, описана от журналиста, „съвършена лъжа и пълна измислица“.

 

 

 

„Ние (САЩ) вероятно просто се заблуждаваме за това, което се случва там, за това какви ще бъдат резултатите“, каза Хърш. В същото време той подчерта, че Русия все още дори не е използвала „основните си сили“ в специалната си военна операция.

 

 

Източник: ТАСС, Гласове

СВЯТ

More in СВЯТ

боинг-служ.

Инженерът, който съобщи за проблеми и нередности при монтажа на „Боинг“, е намерен мъртъв

март 12, 2024
Image_17344904_40_0

Bild хвърли бомба: Това е тайният план в ръкава на Тръмп за Украйна и Путин

март 9, 2024
1010x570

Тъкър Карлсън нарече думите на Байдън, че Украйна може да спре Русия „бълнуване на луд“

март 8, 2024
big_000000001

Зеленски се отърва от конкурента си Залужни, ето къде го прати

март 7, 2024
phpzbdpk7_559x345

Politico: Срам за германските военни! Кремъл ликува, след като унизи Берлин с теча за “Таурус“ и Кримския мост

март 4, 2024
шенген

Австрия отново: Няма да бързаме с решение за пълноправното членство на България и Румъния в Шенген

март 4, 2024