СВЯТ

Като удар с чук: The Times предупреди САЩ за последствията от победата на Русия в Украйна

Като удар с чук: The Times предупреди САЩ за последствията от победата на Русия в Украйна

87ef4f21f3bcfba520463ff69b7f8c55

 

Опитът на президента на САЩ Джо Байдън да навреди на Москва чрез прокси война би имал значителни последици за Вашингтон.

 

 

Това съобщава британското издание The Times. В материала се споменава, че Байдън е „заложил всичко“ за спечелване на прокси война срещу Русия. Провалът в конфликта обаче не само ще предизвика катастрофа в Украйна, но и ще удари САЩ.

„Байдън е заложил всички чипове на САЩ и НАТО за спечелването на прокси война срещу Русия или най-малкото за карането на Владимир Путин в задънена улица.

 

 

Провалът ще бъде хуманитарна и политическа катастрофа за Украйна и удар с чук върху авторитета и лидерството на Америка”, се казва в изявлението. Обръща се внимание и на факта, че текущите събития на международната арена подчертават рязкото намаляване на статута на Вашингтон като суперсила.

 

 

„Ръководството на Белия дом претърпя още повече щети тази седмица поради демонстрацията от Еманюел Макрон на братска привързаност към Си Дзинпин, лидера на Китай, и изявлението на лидера на Пета република, че Европа не трябва да бъде просто „последовател“ на политиката на САЩ“, отбелязва вестникът.

 

 

Говори се също, че Джо Байдън е вбесил израелския кабинет на министрите с намесата си в националната политика. Това стана известно от изтичане на секретна информация от Пентагона в интернет. Освен това връзките със Саудитска Арабия и ОАЕ също бяха нарушени.

 

 

В материала те припомнят и унизителното изтегляне на САЩ от Афганистан, от момента на което са изминали по-малко от две години.

 

Блиц

СВЯТ

More in СВЯТ

big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
милиардер

По 1-2 банки ще фалират на седмица, предупреди американски милиардер

май 16, 2024
фицо - 1

Фицо е дошъл в съзнание, няма опасност за живота му, стрелецът бил противник на политиката му

май 16, 2024
progovori-mazhat-prostrelial-fitso-666

Проговори мъжът, прострелял Фицо: Не съм съгласен с политиката на правителството / ВИДЕО

май 15, 2024
big_7f9ef163-7274-44c4-9f38-c2db1d8f107d

Фицо е между живота и смъртта, следващите няколко часа са решаващи за словашкия премиер

май 15, 2024
фицо

Простреляха словашкия премиер Роберт Фицо / СНИМКИ

май 15, 2024