Политика

Радев: Алабализмите не са мой прийом, а на хората от записа. Трябва да обяснят много неща

Радев: Алабализмите не са мой прийом, а на хората от записа. Трябва да обяснят много неща

 

румбата

 

 

Всеки, който има амбицията да прави някакви дълбоки промени в службите, да не кажа погром, трябва да е напълно наясно, че тези служби не са на президента, а на България и са под прякото административно ръководство на МС, а не на президента.

 

 

 

Ако искаш да реформираш службите, трябва да познаваш законите, структурите и функциите на тези служби, защото това не се познава.

 

 

Това заяви президентът Румен Радев от Ново село.

„Службите са наистина сериозно реформирани и правят максимума като усилие в рамките на бюджета. Нека да напомня, че например ДАНС миналата година, през август, ръководството му получи награда от САЩ, която се дава само веднъж в годината. Тя се даде на ДАНС за изключителни заслуги“, каза той.

 

 

 

Сега тези хора искат да обезглавят това ръководство, базирайки се на някакви посолства. Това са абсолютни глупости“, категоричен бе Радев.

 

 

 

„Много епитети се изказаха за тези записи, но проблемът е много по-дълбок. Той засяга моралните устои на политическата класа. Без доверието в политиците няма как да постигаме големи национални цели. Очаквам политическите партии да преосмислят не само своите програми и коалиционните споразумения, а политическия морал, принципите и начините да правят реформи“, заяви държавният глава.

 

 

 

Алабализмите не са мой прийом. Очевидно те са прийом на други хора, както стана част от записите. Нека тези хора обяснят какво са имали предвид, както следва да обяснят и много други неща“, добави той.

 

 

 

Нямам информация дали родните служби са се свързали с южноафриканските преди убийството на Каменов. В момента се работи партньорски, за да се стигне до извършителите и поръчителите на това убийство. Все още не са ясни мотивите и извършителите, но това са изключително тревожни явления. Не трябва да допускаме България да се върне в 90-те години, категоричен бе Радев.

 

 

 

Той не пожела да отговори дали очаква да бъде създадено правителство с втория мандат, а покани журналистите да гледат връчването на втория мандат.

 

 

На въпрос дали би свикал КСНС предвид ситуацията в страната и изтеклите записи Радев отговори:

 

 

 

„На КСНС заседанията се водят при закрити врата и се работи с класифицирана информация. От изтеклите записи става ясно, че аз трудно ще допусна хора да седнат на масата, където се обсъжда класифицирана ситуация“, завърши Радев.

 

Блиц

Политика

More in Политика

австрия - 1

Тесла! Австрия светкавично отхвърли призива на Фон дер Лайен – няма да ни пусне за Шенген

септември 14, 2023
тренд-1

Тренд: Дистанцията между ГЕРБ и ПП-ДБ е близо 7%, 6 партии влизат в парламента при избори днес

септември 14, 2023
абровски

Експерт: Кабинетът пада до месец, ако НС гласува отпадане забраната за внос на зърно от Украйна

септември 14, 2023
big_1497

Радев след среща с ръководството на „Лукойл Нефтохим“: България очаква надеждни доставки и предвидими цени на горивата

септември 13, 2023
вътев-1

Земеделският министър Вътев изолиран – не знаел, че забраната за внос на украинско зърно няма да се удължава

септември 13, 2023
1010x570 (1)

Тагарев назначи бивш инструктор в МВР на Украйна за шеф на военните ни заводи „ТЕРЕМ“

септември 12, 2023