Политика

Радев: Алабализмите не са мой прийом, а на хората от записа. Трябва да обяснят много неща

Радев: Алабализмите не са мой прийом, а на хората от записа. Трябва да обяснят много неща

 

румбата

 

 

Всеки, който има амбицията да прави някакви дълбоки промени в службите, да не кажа погром, трябва да е напълно наясно, че тези служби не са на президента, а на България и са под прякото административно ръководство на МС, а не на президента.

 

 

 

Ако искаш да реформираш службите, трябва да познаваш законите, структурите и функциите на тези служби, защото това не се познава.

 

 

Това заяви президентът Румен Радев от Ново село.

„Службите са наистина сериозно реформирани и правят максимума като усилие в рамките на бюджета. Нека да напомня, че например ДАНС миналата година, през август, ръководството му получи награда от САЩ, която се дава само веднъж в годината. Тя се даде на ДАНС за изключителни заслуги“, каза той.

 

 

 

Сега тези хора искат да обезглавят това ръководство, базирайки се на някакви посолства. Това са абсолютни глупости“, категоричен бе Радев.

 

 

 

„Много епитети се изказаха за тези записи, но проблемът е много по-дълбок. Той засяга моралните устои на политическата класа. Без доверието в политиците няма как да постигаме големи национални цели. Очаквам политическите партии да преосмислят не само своите програми и коалиционните споразумения, а политическия морал, принципите и начините да правят реформи“, заяви държавният глава.

 

 

 

Алабализмите не са мой прийом. Очевидно те са прийом на други хора, както стана част от записите. Нека тези хора обяснят какво са имали предвид, както следва да обяснят и много други неща“, добави той.

 

 

 

Нямам информация дали родните служби са се свързали с южноафриканските преди убийството на Каменов. В момента се работи партньорски, за да се стигне до извършителите и поръчителите на това убийство. Все още не са ясни мотивите и извършителите, но това са изключително тревожни явления. Не трябва да допускаме България да се върне в 90-те години, категоричен бе Радев.

 

 

 

Той не пожела да отговори дали очаква да бъде създадено правителство с втория мандат, а покани журналистите да гледат връчването на втория мандат.

 

 

На въпрос дали би свикал КСНС предвид ситуацията в страната и изтеклите записи Радев отговори:

 

 

 

„На КСНС заседанията се водят при закрити врата и се работи с класифицирана информация. От изтеклите записи става ясно, че аз трудно ще допусна хора да седнат на масата, където се обсъжда класифицирана ситуация“, завърши Радев.

 

Блиц

Политика

More in Политика

1010x570

Митрофанова: Навални е агент на ЦРУ и МИ-6, Русия няма интерес от смъртта му / СНИМКИ

февруари 22, 2024
big_2238

Война в Сглобката: Габриел отхвърли меморандума на ПП-ДБ и ги обвини в политическа търговия

февруари 21, 2024
1010x570

Борисов отговори на ПП-ДБ: Незряло и неприемливо, искат да си делкаме държавата / ВИДЕО

февруари 21, 2024
2112855085

Проверка на фактчекърите показва, че лъжат и за бежанците. България е подписала допълнително споразумение за прием в замяна на Шенген

февруари 20, 2024
10685298

Кирил Петков: Предлагаме договор за 4 години между ПП-ДБ и ГЕРБ, регулаторите си делим по равно

февруари 20, 2024
991-ratio-rumen-radev

Радев: В оскотялото време на ротация, сред брокери на несвобода Левски изглежда болезнено недостижим

февруари 19, 2024