Политика

Демерджиев: Гешев не е пътувал със семейството си. По колата му няма щети, освен една сачма във фара

Демерджиев: Гешев не е пътувал със семейството си. По колата му няма щети, освен една сачма във фара

 

1010x570

 

 

 

Гешев е пътувал сам в джипа с охраната си, назначена му от НСО, и не е бил с членове на семейството си по време на атентата срещу него. Това каза вътрешният министър Иван Демерджиев в парламента на въпрос от Атанас Атанасов. До въпроса се стигна след като в деня на инцидента самият главен прокурор пред сайта „Епицентър“ каза, че децата му са се изплашили много, като казаното в по-широкия контекст на събитието остави впечатлението, че е бил придружаван от семейството си. Първият, който съобщи, че Гешев е пътувал със семейството си, както и че взривът е бил с 3 кг. тротилов еквивалент бе шефът на НСлС Борислав Сарафов.

 

 

Маршрутът през село Железница за Самоков е бил обичаен за Гешев и той многократно е минавал оттам, съобщи Демерджиев, опровергавайки внушението, че маршрутът е избран в последния момент за някаква среща на младши прокурори.

 

 

 

Щетите по джипа след взрива са незначителни, посочи още Иван Демерджиев, който заяви, че лично е огледал колата. Имало само една сачма, която пробила фара.

 

 

 

„Видът на взривното устройство и бронировката на джипа не позволяват осколките да проникнат вътре. Той е много по-сигурен, отколкото този, който ползва президентът“, заяви Демерджиев.

 

 

 

Атанас Атанасов го попита вярно ли е, че израелският експерт, когото следствието цитира, е пристигнал в България час и половина преди взрива и в качеството си на какъв е бил привлечен към разследването.

Министър Демерджиев отговори, че не знае дали човекът от Израел, присъствал на огледа, е експерт. Заведен е на местопрестъплението от следователи. Пристигнал е в България в същия ден, в който е избухнала бомбата.

 

 

 

Така МВР шефът обори информацията, която даде шефът на НСлС Борислав Сарафов в първите часове на взрива срещу кортежа на главния прокурор, че в колата на Гешев са пътували съпругата му и двете му дъщери.

 

 

 

Първият, който съобщи, че Гешев е пътувал със семейството си, както и че взривът е бил с 3 кг. тротилов еквивалент, е шефът на НСлС Борислав Сарафов. Ден по-късно от прокуратурата и следствието отказаха да отговорят на въпроса кой е пътувал в автомобила с Гешев с обяснението „да не се навлиза в личното му пространство“, а следователи посочиха, че силата на взрива и съставът на веществата тепърва ще бъдат обект на експертиза, оценка и анализ, но той със сигурност е целял убийството на главния прокурор и само бронираният автомобил го е спасил.

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024