Политика

Демерджиев за взрива срещу Гешев: Има конкретни данни, които сочат към определени лица

Демерджиев за взрива срещу Гешев: Има конкретни данни, които сочат към определени лица

 

демерджиев -

 

 

„Има конкретни данни, които сочат към определени лица“, това заяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев пред медиите. 

 

 

„МВР не може да покрие всички дефици в държавата. Стараем се, уверявам ви. Публична тайна е какво се случва в питейните заведения нощем. Аз съм разпоредил публичните тайни да се приведат в известност“, каза Демерджиев.

 

 

„Ще направим всичко необходимо с целия ресурс и партньорските служби, за да стигнем до извършителите и поръчителите на този взрив“, посочи Демерджиев.

 

 

„Аз не съм казал нищо по-различно от това, което изнесоха главният прокурор и заместник главният прокурор. Казах огледално фактите такива, каквито са. Мисля, че е редно и коректно, когато се води едно такова разследване, да протече безпристрастно“, допълни Демерджиев.

 

 

„Действително има засилен мигрантски натиск. От началото на годината той е с над 35% по-висок спрямо миналата година, която беше рекордна и в която отчетохме над 168 000 опита да се проникне нелегално на територията на България. Ако за първите 4 месеца на 2022 г. на територията на страната са заловени 4140 нелегални мигранти, за същия период на 2023г. са заловени 2179. Това е близо с 50% по-малко“, посочи той от парламентарната трибуна в отговор на депутатски въпрос за нелегалното преминаване на българо-турската граница.

 

 

Демерджиев коментира, че към момента МВР се справя с охраната награничната бразда, но с цената на много извънреден труд. „Предприели сме действия и в рамките на наличния ресурс на МВР сме осигурили вече 110 допълнително към щата на Гранична полиция, както и още 240, за които е пуснат конкурс. Преговаряме с ЕК да се обезпечи финансирането на още 1260 щата“, добави вътрешният министър.

 

 

Очаквайте подробности!

 

 

Лупа бг

Политика

More in Политика

welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024
shalamanov_bgnes

Ястребът Велизар Шаламанов: Смените, които прави Путин, не са добри новини за Украйна и за нас, защото са верни решения

май 13, 2024
радев,радев

Радев остро срещу Силяновска: РСМ да спазва договорите, вкл. този за Приятелство и добросъседство

май 13, 2024
1010x570

Американците ни натискат да дадем на Украйна безплатно двата реактора от АЕЦ „Белене“?

май 11, 2024
geshev-draganova

Беновска поиска пари от Гешев. Той й отказа и изрева: НЯМАМ КИНТИ!

май 10, 2024