СВЯТ

Пригожин: Украинското контранастъпление започна, до дни очаквам активната му фаза

Пригожин: Украинското контранастъпление започна, до дни очаквам активната му фаза

epa10567774 A Ukrainian serviceman from Adam Tactical Group takes position at an undisclosed location near Bakhmut, Donetsk region, Ukraine, 10 April 2023. Russian troops entered Ukrainian territory on 24 February 2022, starting a conflict that has provoked destruction and a humanitarian crisis. EPA/OLEG PETRASYUK

 

 

Контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна вече е в ход, заяви в аудио коментар за канала си „Пресслужбата на Пригожин“ руският бизнесмен и собственик на ЧВК „Вагнер“ Евгений Пригожин. Формалният повод за коментара е постъпил въпрос от изданието „Накануне.ру“ за това, че ВСУ, според държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен,планират настъплението си на фронта в близките седмици.

 

 

„Аз смятам, че настъплението на украинската армия, вече по същество е започнало. Виждаме най-висока активност на вражеската авиация, виждаме най-висока активност по периметъра и вътрешността на нашия фронт. При това, ако вътре ние контролираме нашия фронт, то по периметъра за съжаление ситуацията изглежда, да го кажем така: не по най-добрия начин.“, казва в изявлението си Готвача на Путин.

 

 

„И затова нашите флангове – на въпроса доколко са надеждни, аз засега ще замълча от вежливост. Противникът се е активизирал и извън пределите на историческите граници на Украйна и на територията на Руската федерация, виждаме ситуацията в различни наши области – влакове, дронове и т. н. Затова аз смятам: Всичко вече тръгна! Кога ще премине в активна фаза? Мисля, че в най-скоро време, може би в близките дни“, допълва още Пригожин.

 

 

 

Също днес украинският президент Володимир Зеленски анонсира настъплението на ВСУ като скорошно. Зеленски каза, че украинската армия скоро ще тръгне в настъпление, а след това той се надява да получи от партньорите и самолети. „Защо съм уверен, че ще имаме самолети, защото скоро ще има настъпателни действия и след тях, аз съм сигурен, на нас ще ни дадат самолети. Искаше ни се де е обратно, но е така, както е“, каза Зеленски на пресконференция по време на необявената си предварително визита във Финландия за доставката на самолети от Дания.

 

 

СВЯТ

More in СВЯТ

kade-sa-vsichki-mazhe-ukrainets-pokaza-239

„Къде са всички мъже?“: Украинец показа празен плаж в Одеса. И Киев е пуст / ВИДЕО

май 21, 2024
иран посолство

Посолството на Иран в София: Президентът и делеграцията бяха убити

май 20, 2024
загинали

Иранският президент и външният министър загинаха при катастрофа с хеликоптер

май 20, 2024
арестовиич

Арестович: Краят наближава. Украйна се оказа провален проект / ВИДЕО

май 19, 2024
55632e3e0955d52771066d899e7a7bb3-406719817

Официално! Хеликоптерът, с който е пътувал иранският президент Ебрахим Раиси, е имал „твърдо кацане“

май 19, 2024
GNxsrS1WAAAQwag_5143859488656504037_big

Путин за Олимпийското примирие: Потъпкват нашето достойнство, но искат да спазваме правилата, които ни се диктуват

май 18, 2024