СВЯТ

Путин: Украинската контраофанзива започна, загубите към момента са 3 към 1 в полза на Русия

Путин: Украинската контраофанзива започна, загубите към момента са 3 към 1 в полза на Русия

0d6123ce78fe4b9dadd6467eef94408f

 

 

Руският президент Владимир Путин потвърди днес, че голямото контранастъпление, което Украйна подготвя от месеци, е започнало на фронта, но добави, че силите в Киев не са успели да постигнат целите си, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

 

 

Можем уверено да кажем, че тази офанзива е започнала, както се вижда от използването на украинските стратегически резерви„, каза Путин във видео, разпространено в „Телеграм“ от репортер на руската обществена телевизия.

 

 

 

 

По думите на руския президент боевете продължават от пет дни, но „украинските войски не са постигнали целта си в нито едно от направленията на боевете„.

 

 

Всички опити за контранастъпление, направени досега, се провалиха, но режимът в Киев все още има офанзивен потенциал“, добави Путин, уверявайки, че руският ответен удар „ще се основава на тази констатация„.

Руската армия съобщи за интензивни боеве в Южна Украйна през последните дни, твърдейки, че е отблъснала няколко украински атаки, които биха могли да бъдат началото на мащабното контранастъпление, подготвяно от месеци от украинския генерален щаб.

 

 

 

Украйна, чиято армия сега е снабдена с модерно западно военно оборудване, изглежда не бърза да обявява контранастъплението си, като същевременно продължава да поддържа стратегията си неясна.

 

 

 

Според украинския заместник-министър на отбраната киевските сили извършват „активни бойни операции“ близо до опустошения град Бахмут на изток и водят „позиционни боеве“ на юг, където руските войски са в отбрана.

 

 

 

Руската армия направи във вторник необичайно признание – за смъртта на 71 свои войници в операциите, целящи да отблъснат украинските атаки по целия фронт, посочва АФП.

 

 

Путин увери днес, че украинските загуби са „около три към едно“ в полза на Русия.

 

БТА

СВЯТ

More in СВЯТ

big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
милиардер

По 1-2 банки ще фалират на седмица, предупреди американски милиардер

май 16, 2024
фицо - 1

Фицо е дошъл в съзнание, няма опасност за живота му, стрелецът бил противник на политиката му

май 16, 2024
progovori-mazhat-prostrelial-fitso-666

Проговори мъжът, прострелял Фицо: Не съм съгласен с политиката на правителството / ВИДЕО

май 15, 2024
big_7f9ef163-7274-44c4-9f38-c2db1d8f107d

Фицо е между живота и смъртта, следващите няколко часа са решаващи за словашкия премиер

май 15, 2024
фицо

Простреляха словашкия премиер Роберт Фицо / СНИМКИ

май 15, 2024