Българските мисирки наричат наглата женица, къпеща се в Рилските езера рускоговоряща, демек презумпцията е, че гадна рашка е топила телеса в свещените ни езера. Нищо, че укрите в България, нямат никакъв проблем да налазват навсякъде, дори в Рилските езера, ама е някак си политически некоректно да се спомене, че са украинци. За тях като за умрелите – или добро, или нищо.

 

Та в тоя ред на мисли се зачудих защо не наричат руснаци и украинци общо рускоговорящи. Аз поне досега украински език не съм чула, все на руски си говорят търтейчетата ни златни. А например новините могат да започнат така: „Рускоговорящи бомбардираха Кримския мост, а други рускоговорящи бомбардираха Одеса“. Да се оправят кой какъв е.

 

Всъщност това са два братски народа, които САЩ подтикнаха към война, заради своите интереси и за да могат с чужда маша да се справят с врага си, който им пречи да завладеят света. Два народа. Рускоговорящи. Два народа, живели заедно в мир и сговор. Два народа, които досега не са се делили. Но злото, парите, кокаина и биолабораториите успяха да разделят.

 

Та, последно, ква беше тая, топила кълки в езерата??!?!

Елена Гунчева-Гривова