ИНЦИДЕНТИ

Неописуема трагедия: Момиче остана завинаги на 13 г. след като бе пометено заедно с майка си на пешеходна пътека в Пловдив

Неописуема трагедия: Момиче остана завинаги на 13 г. след като бе пометено заедно с майка си на пешеходна пътека в Пловдив

advokat-tragediiata-plovdiv-tova-458

 

Вчера следобед шофьорка блъсна жена и момиче на пешеxодна пътека в Пловдив. Инцидентът се случи на ул. „Брезовско шосе“ в посока Индустриална зона.

 

На път за болницата момичето на 13 години е починало.

 
Oт УМБАЛ “Свети Георги“ съобщиxa, че другата жена засега е в добро общо състояние и е приета за наблюдение. Тя е на 44 години. Двете са майка и дъщеря.

 

 

Пловдивският адвокат Тодор Кръстев коментира пътния инцидент на „Брезовско шосе“, при който загина 13-годишното момиче.

 

 

По думите му трагедията може да се оприличи на екзекуция, а обществото не реагира по никакъв начин.

 

„Неописуема е трагедията с майката и дъщерята убити на пешеходна пътека на Бразовско шосе в Пловдив. Това направо си прилича на екзекуция. И нека да бъдем наясно, напълно наясно: Цялото общество е виновно. Да има пряк извършител, който ще получи някакво наказание след 2-3 години, но какво от това. Да не би да възкръсне унищоженото семейство.

 

И да, обществото не е абстрактна величина, особено когато някои институция не работят, но питам се къде е онази критична маса от хора, които трябва да реагират със справедлив гняв срещу подобни трагедии. Къде са хората, които трябва да изригнат. И с извинение – да, деянието има конкретен извършител, но и българското общество е съучастник с апатията и безразличието си. Не може хората да не се интересуват какво става в държавата им и подобни инциденти да няма. Или повечето тайно са радват, че на тях им се е разминало. Не знам.

 

Хората в България си играят на някаква своеобразна руска рулетка с живота. Та на избори гласуват 40%, което казва че на останалите 60 им е все едно какво става. В това число и как работят държавни структури и  институции, които могат да предотвратят подобни трагедии. И най вече като тази. И по този начин бавно и неусетно всички се превръщаме в съучастници.“, посочва Кръстев.

 

Важно уточнение, че майката на момичето не е починала, а се намира под наблюдение в УМБАЛ „Св. Георги“. Тя е в добро общо състояние, заявиха от болничното заведение късно снощи.

 

Зад волана на колата е била 54-годишна жена. Тестовете за алкохол и наркотици за отрицателни.

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

пловдивчанин

57-годишен пловдивчанин е в неизвестност от 6 месеца, апартаментите му са продадени

май 19, 2024
171588389594627

Стана ясно коя е жертвата след фаталния удар с Кирил Петков! Състоянието на съпругата на починалия е критично

май 16, 2024
171587144824916

Кирил Петков с първи думи след катастрофата: Моите огромни съболезнования на близките на починалия, аз не съм пострадал

май 16, 2024
kristiyan-tedi

Стана ясно кои са жертвите от кървавата баня с джип в Пловдив, шофьорът е син на служителка от КАТ / СНИМКИ

май 13, 2024
катастрофа

Няма край: Ад с много ранени на пътя за „Маказа“, дете е с опасност за живота

май 12, 2024
169323482957890

Позорно: Кандидат депутат бяга от полицията в София, отказал тест за дрога, пуснаха го заради имунитет

май 10, 2024