Коментари

Проф. Иво Христов, доц. Вацев, журналистката Диляна Гайтанджиева в черен списък за убийства на украинските служби

Проф. Иво Христов, доц. Вацев, журналистката Диляна Гайтанджиева в черен списък за убийства на украинските служби

трима- кил

 

 

Сега да ви видя колко сте обективни.

От интервюто на Мартин Карбовски с Мария Захарова разбрах, че има сайт „Миротворец“. В БГ медиите – ни дума, ни вопъл, ни стон. (Апропо, след началото на войната в Украйна – нищичко за този сайт и в западните медии, проверих.)

 

Потърсих го и се оказа, че това е подкрепян от украинските тайни служби сайт, който западните медии определят като нещо като kill list. В него е била и Даря Дугина, взривена в колата си, както и други убити врагове на Украйна. Когато се случи нещо подобно, на този сайт срещу ентрито на въпросния човек, се появява знак „ликвидиран“. И призивите са – ако видите тези хора, убийте ги. Украинското правителство толерира този сайт. Множество призиви на ЕС, ООН и прочее да се свали този сайт, не срещат разбиране у украинското правителство.

 

 

Дотук – достатъчно противно. Но още по-противно е, че там има и българи. Проф. Иво Христов и доц. Валентин Вацев са там. Но това, което мен ме бъгна, е включването в този списък на журналистката Диляна Гайтанджиева.

 

 

Диляна я познавам от времето на работата ми в Мониторската група – тя работеше за „Монитор“, аз за „Политика“.

 

 

Тя е изключително отдаден на професията си човек. Направи някои грешки от амбиция, ОК, на всеки се случва. В момента е напълно остракирана от БГ медиите и си прави собствена, в която си пише. Грехът й, за да влезе в кил листата на украинските тайни служби, е, че е направила разследване за биолабораториите в Украйна, нещо, което Виктория Нюланд потвърди. И че е казала, че България изнася оръжия за Украйна през трети страни (нещо, с което Кирил Петков се похвали пред западните медии).

 

 

Та тази малка, фина, беззащитна Диляна е включена в кил лист. Българска гражданка. Там са представени нейни лични данни и указания как да бъде намерена. Идва президентът Зеленски в България и не се намира един човек да го пита: „Защо, г-н Зеленски, в кил листата на украинските тайни служби има български граждани?“ То никой не го попита и защо даде украинско гражданство на Брендо, но това е друг разговор.

 

 

Та! Българските журналисти интересуват ли се, че в кил листата на украинските тайни служби има българска журналистка, която е напълно беззащитна, защото няма голяма медия зад гърба си?

 

Та както попитах в началото – я сега да ви видя колко сте обективни и колко ви пука за свободата на словото.“

 

Елена Кодинова

 

pik.bg

Коментари

More in Коментари

960x540

Няма един пример на руска ракета по украински плажуващи, или по мирни граждани на площад с децата си

юни 24, 2024
maxresdefault

Коментар: Слава Богу, Хазарта е избран, ще има да папка. Вече изтрих всички албуми на “Ъпсурт”

юни 11, 2024
1134646

Какво значение има, че 147 страни, членки на ООН, вкл. България, са признали Палестина?! Цецка не го знае и не се интересува

май 29, 2024
large_ce8c1e7c542819639b31c5c9ee261eb8

Опасно близо: На 23 май Европа е била на ръба за задействане на ядрената защита на Русия

май 29, 2024
chukov

Боян Чуков: НАТО обсъжда да закрие небето над Западна Украйна. Следват ядрени удари…

май 28, 2024
treta-kolaj

СОФИЯ ПРИВЕТСТВА ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА

май 27, 2024