Криминално

Двама нови свидетели видели убиеца на Алексей Петров, бягал с велосипед, бил мускулест и страховит

Двама нови свидетели видели убиеца на Алексей Петров, бягал с велосипед, бил мускулест и страховит

1692256387-img-4356jpg

 

 

Появиха се нови ключови свидетели, свързани с убийството на Алексей Петров. Докато са били на разходка на Витоша, двама съпрузи твърдят, че са видели извършителя на покушението и пътя му на бягство.

 

 

Eкип на bTV открил очевидците и разговарял с тях и близките им. По думите на двамата свидетели извършителят на покушението е бягал с велосипед с дебели гуми, бил е с камуфлажни дрехи, с боне, мускулест и са се виждали само очите му.

Казват, че са видели пътя му на бягство от една част на гората през павирания път към гората от другата страна на пътя.

 

 

Няколко часа след покушението в отцепения от полицията район при полицаите спира син лек автомобил. Шофира мъж, до него се вози жена му. Казват, че са станали свидетели на минутите след убийството.

 

 

В продължение на часове в сряда свидетелите са давали подробни обяснения какво са видели и са завели униформените до местата, където това се е случило.

 

 

48 часа по-късно имат забрана от разследващите да говорят пред медии. Медията потърсила жената по телефона.

 

 

„Съжалявам, не искам да давам никакво интервю. Не мога да ви кажа абсолютно нищо по случая. Просто, разберете ме, няма как да дам информация“, каза тя.

 

 

Следите до двамата ключови свидетели отвеждат до село на около три часа път от София. Там екипът на телевизията успял да се срещне с близките им.

 

 

Майката на мъжа казва, че синът ѝ и съпругата му се връщали от разходка в планината, когато видели предполагаемия убиец.

 

 

„И като излезе вика – едно колело, лъскаво, с дебели гуми. Един с камуфлажни дрехи – не като тези нашите раздърпани. И с качулка, едни страшни очи. Каза, че само очите му се виждат“, разказала майката на мъжа.

 

 

Синята кола се движела в посока София, а мъжът с колелото и камуфлажа – нагоре към планината.

 

 

„Каза, че този е бил много страшен. С едни големи рамене, тренирал. Те не са знаели, че е станало убийство. Направило им впечатление откъде излиза този толкова силен мъж с това колело“, продължава майката.

 

 

Секунди, след като се разминали с мъжа на колело, видели простреляната жена на пътя. Синята кола обаче не спряла. Майката на жената от автомобила казва, че продължили, защото ѝ призлявало от кръв.

 

 

 

„Дъщеря ми като види кръв ѝ става лошо и припада. Видели са жена, която маха, обърнали са се на другата страна, защото ѝ е станало лошо и са продължили. Двама украинци са отишли на мястото и са се разправяли“, разказа тя.

 

 

 

Така ключовите свидетели вече са петима – простреляната жена, двамата украинци, които ѝ помогнали да се обади на телефон 112, и очевидците със синия автомобил.

 

Блиц

Криминално

More in Криминално

галин

Майката на изчезналия Галин от Русе: Видял е нещо, което не е трябвало да вижда, последно е звънял на тел. 112

септември 12, 2023
big_Screenshot_20_

Камера на 5-звезден хотел в „Бояна“ е заснела лицето на убиеца на Алексей Петров, обяви Бареков

август 27, 2023
кънев

Прокурорът по делото на Божков с охрана – получил плик с патрон и изписани думите „кръв“ и „информиран“

август 27, 2023
169289782189095

Първа СНИМКА: Убита ли е красивата учителка Адриана от Пазарджик, намерена по бански в заключена кола до плажа?

август 24, 2023
последни

Това са последните думи на Алексей Петров към гардовете му малко преди да бъде убит

август 17, 2023
лобно място

Първи СНИМКИ на лобното място на Алексей Петров

август 17, 2023