Русия

NYT: От Кремъл посочиха следващия президент на Русия

NYT: От Кремъл посочиха следващия президент на Русия

 

МОСКВА1484393883-image-5994884-126

 

Кремъл смята, че в момента в Русия няма основания за мирен договор с Украйна, предава УНИАН.

 

 

Това заяви прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков пред американски журналисти от The New York Times. Според него в близко бъдеще Русия ще продължи агресивните действия срещу Украйна.

 

 

 

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков говори за президентските избори в Русия през 2024 г. В разговора той каза кой вероятно ще стане победител в надпреварата.

 

 

Журналистите също попитаха дали Москва иска да контролира нови украински територии, които не са били окупирани от руски войски.

 

 

 

„Не. Ние просто искаме да контролираме всички онези територии, които сега са записани в нашата конституция като наши“, казва Песков.

 

 

 

Той е убеден, че на изборите догодина Путин не само ще спечели, но и ще получи много голям процент подкрепа.

„Путин ще бъде преизбран следващата година с над 90 процента от гласовете“, каза той.

 

 

 

Той също така посочи, че в момента руската страна не вижда причина за мирно уреждане на украинския конфликт, така че спецоперацията ще продължи в обозримо бъдеще.

 

 

 

На въпрос дали Русия иска да получи още украински територии, Песков каза, че руската страна иска да контролира онези земи, които са вписани в Конституцията на страната.

 

 

 

„Не. Ние просто искаме да контролираме всички онези територии, които сега са записани в нашата конституция като наши“, казва Песков.

 

 

 

Бившият руски премиер Михаил Касянов пък заяви, че политическото влияние на Путин след началото на войната в Украйна значително е намаляло и той със сигурност ще загуби властта максимум в рамките на следващата година и половина.

 

 

Руският опозиционен политик, социолог и журналист Игор Яковенко обясни, че ако Путин бъде „изтеглен“ от кремълския режим, той веднага ще се разпадне, а самата война срещу Украйна ще приключи.

 

 

 

Друг руски опозиционен лидер Иля Пономарев прогнозира падането на режима на Путин в резултат на военно поражение в Украйна. Той също така смята, че Путин може да не доживее до изборите в Русия догодина.

 

 

 

Руският политолог Дмитрий Орешкин съобщи, че изборите през 2024 г., които се готвят в Русия, нямат никакъв политически смисъл, а резултатите от тях са предвидими.

 

Блиц

Русия

More in Русия

Image_17909992_40_0

Технократ без ден в армията поема руските войски от Шойгу

май 13, 2024
bloomberg-ruskite-miliarderi-zapochnaha-727

Bloomberg: Руските милиардери, обект на западни санкции, започнаха да връщат активи в Русия

май 9, 2024
путин-площад

Путин от Червения площад предупреди НАТО: Стратегическите сили на Русия са в готовност, няма да допуснем глобален сблъсък

май 9, 2024
путин-1

Путин встъпи в длъжност като президент на Русия за пети път

май 7, 2024
1010x570

Русия предупреди, че може да удари британски военни обекти и техника в Украйна и отвъд

май 6, 2024
Image_17583285_40_0

Русия обяви Зеленски и Петро Порошенко за международно издирване

май 4, 2024