Русия

Ким Чен-ун пристигна в Русия с бронирания си влак, вижте как го посрещнаха… СНИМКИ/ВИДЕО

Ким Чен-ун пристигна в Русия с бронирания си влак, вижте как го посрещнаха… СНИМКИ/ВИДЕО

 

169452803394381

 

 

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун пристигна на официално посещение в Русия. Руската държавна телевизия излъчи видео, в което се вижда как Ким слиза от своя брониран влак и е посрещнат от руски официални представители.

 

 

 

„Посрещнах севернокорейския лидер“, написа в канала си в Телеграм министърът на природните ресурси и председател на междуправителствената комисия по търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество с КНДР Александър Козлов.

 

 

По думите му Ким Чен-ун е бил посрещнат на мост над река Туманная в Приморския край на границата с КНДР. От кадрите се вижда как лидерът на Северна Корея слиза от бронирания си влак и е посрещнат с военен оркестър.

 

 

 

Ким Чен-ун не е придружаван от съпругата, сестра си и дъщеря си. С него е министърката на външните работи Чое Сон-хи.

Според губернатора на Приморския край Олег Кожемяко веднага след церемонията е започнала срещата между министъра на природните ресурси и Ким Чен-ун, на която е присъствал и той.

 

 

 

„Имаме дългогодишни приятелски отношения с нашите съседи и големи перспективи за сътрудничество в селското стопанство, строителството, туризма и други области“, написа губернаторът в канала си в Телеграм.

 

 

 

 

По време на посещението си в Русия се очаква Ким Чен-ун да проведе разговори с руския президент Владимир Путин, който сега е на посещение в руския Далечен изток.

 

 

Москва не уточнява нито датата, нито мястото на срещата.

 

 

Путин е сега във Владивосток за участие в икономически форум, който приключва утре. После той ще посети космодрума „Восточни“, който е на около 1000 километра от Владивосток. Путин не уточни какво ще прави там, но заяви днес, че има предвидена програма и като стигне там, журналистите ще разберат каква е тя.

 

 

 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пък съобщи за руски медии, че Путин и Ким ще дискутират деликатни въпроси, без да обръщат внимание на американските предупреждения, че ако се договорят за доставка на оръжия, ще бъдат наложени санкции.

 

 

 

 

Бронираният влак на Ким Чен-ун е бавен, но за сметка на това луксозен и просторен, пише руската държавна агенция РИА. Именно с него севернокорейският лидер пристигна в Русия, за да се срещне с Путин.

 

 

 

 

Вътрешността на композицията е декорирана предимно с дърво и е издържана в бели и златисти тонове. В един от вагоните за срещи има розови дивани. Вероятно е напълно излишно да споменаваме, че навсякъде е климатизирано.

 

 

 

 

Във влака лидерът на КНДР има личен кабинет с компютър и сателитен телефон. Освен това Ким Чен-ун разполага с конферентна зала, два вагона-ресторанта и отделен вагон за персонала му.

 
Във вагон-ресторанта работят готвачи, обучени във Франция. Те могат да приготвят всяко ястие от руската, китайската, корейската, японската, френската кухня.

 

Причината влакът да не може да развива висока скорост се крие освен в бронираните му стъкла, но и поради факта, че стените и пода също са защитени с броня.

 

 

Източници: dnes.dir.bg, dariknews.bg

Русия

More in Русия

1010x570

Путин: Новите руски оръжия превъзхождат тези на НАТО

февруари 2, 2024
ПУТИН5e_hlvkx2

Русия си иска всички задгранични имоти – от времето на империята досега. Има и в България

януари 19, 2024
1010x570

Путин за Нова година: Русия никога няма да отстъпи. Няма сила, която да ни накара да загубим паметта и вярата си

декември 31, 2023
big_Screenshot_95_

Тежък удар за Филип Киркоров в Русия, певецът разпространи специално обръщение / ВИДЕО

декември 26, 2023
путин-виц5e_pqpv22

Путин: Помните ли какво обещаха на Горбачов през 1991 г.?

декември 19, 2023
phpqr6ppi_559x345

Русия проведе симулация на ответен масивен ядрен удар по суша, въздух и море

октомври 25, 2023