Политика

Министърът на транспорта: Проблемът с украинското зърно е руска пропаганда, искат да дестабилизират кабинета

Министърът на транспорта: Проблемът с украинското зърно е руска пропаганда, искат да дестабилизират кабинета

IMAGE_12070424_40_0

 

 

Подозрения, че протестите на зърнопроизводителите са политически и са организирани с цел дестабилизация на правителството, сподели министърът на транспорта Георги Гвоздейков пред БТВ. Той обвърза протестите и със защита на руските интереси. 

 

 

 

Проблемът с украинското зърно е част от руската пропаганда. „Опитват се да дестабилизират ясната посока, която България има и ясните цели. Тези, които порят Черно море с дронове с бомби“, коментира министърът.

 

 

„Този протест днес, има доста сериозен сериозен политически отенък, който цели дестабилизация на държавата. Опитват се да дестабилизират ясната позиция, която България има и ясните цели. Тези, които порят Черно море с дронове с бомби. Проблемът с темата внос на украинско зърно пак тръгва като пропаганда от страна на руската държава, тъй като износът на зърно от Черно море е значително ограничен, да не кажа и забранен“, каза той.

 

 

 

Гвоздейков напомни, че забраната за внос на украинско зърно е наложена от служебното правителство, което според него е защитавало руските интереси.

 

 

„Има решение на ЕК и на парламента, което трябва да бъде изпълнено. България няма какво да загуби. Става дума за по-бърз експрот към страни, които имат нужда от това зърно. Осигуряваме коридор на солидарност, пристанище, чрез което зърното от Украйна да бъде изнесено. И ще спечелим от това“, каза още министърът.

 

 

В Черно море отдавна има маневри на Русия, каза пред БТВ министърът на транспорта Георги Гвоздейков по повод дрона с бомба, който беше открит в морето до Тюленово.

 
Той каза още, че първият медицински хеликоптер ще пристигне у нас пред декември и от 15 януари се очаква да спасява човешки животи.

 

Гласове

Политика

More in Политика

румен р

Радев отива с жена си на откриването на олимпиадата в Париж, мандатът остава за след това

юли 25, 2024
президентство1

Радев е одобрил друг кандидат за посланик в Украйна, предложен от външния министър през октомври

юли 24, 2024
kiril-petkov

Шоу! Баби от Банкя се гаврят с Кирил Петков в центъра на София: Не те ли е срам, кажи! ВИДЕО

юли 23, 2024
главун

Питат Главчев: Защо украинските бежанци са на хотел, а пострадалите от пожарите – във фургон?

юли 23, 2024
запрянов

Запрянов: НАТО има готови 500 000 души за разполагане и превъзхожда всеки възможен противник

юли 22, 2024
пп-дб-радев

Очаквано, ПП-ДБ приеха втория мандат и го върнаха веднага неизпълнен

юли 22, 2024