Политика

Министърът на транспорта: Проблемът с украинското зърно е руска пропаганда, искат да дестабилизират кабинета

Министърът на транспорта: Проблемът с украинското зърно е руска пропаганда, искат да дестабилизират кабинета

IMAGE_12070424_40_0

 

 

Подозрения, че протестите на зърнопроизводителите са политически и са организирани с цел дестабилизация на правителството, сподели министърът на транспорта Георги Гвоздейков пред БТВ. Той обвърза протестите и със защита на руските интереси. 

 

 

 

Проблемът с украинското зърно е част от руската пропаганда. „Опитват се да дестабилизират ясната посока, която България има и ясните цели. Тези, които порят Черно море с дронове с бомби“, коментира министърът.

 

 

„Този протест днес, има доста сериозен сериозен политически отенък, който цели дестабилизация на държавата. Опитват се да дестабилизират ясната позиция, която България има и ясните цели. Тези, които порят Черно море с дронове с бомби. Проблемът с темата внос на украинско зърно пак тръгва като пропаганда от страна на руската държава, тъй като износът на зърно от Черно море е значително ограничен, да не кажа и забранен“, каза той.

 

 

 

Гвоздейков напомни, че забраната за внос на украинско зърно е наложена от служебното правителство, което според него е защитавало руските интереси.

 

 

„Има решение на ЕК и на парламента, което трябва да бъде изпълнено. България няма какво да загуби. Става дума за по-бърз експрот към страни, които имат нужда от това зърно. Осигуряваме коридор на солидарност, пристанище, чрез което зърното от Украйна да бъде изнесено. И ще спечелим от това“, каза още министърът.

 

 

В Черно море отдавна има маневри на Русия, каза пред БТВ министърът на транспорта Георги Гвоздейков по повод дрона с бомба, който беше открит в морето до Тюленово.

 
Той каза още, че първият медицински хеликоптер ще пристигне у нас пред декември и от 15 януари се очаква да спасява човешки животи.

 

Гласове

Политика

More in Политика

phpg3xftw_559x345

Борисов и Пеевски са наредили кабинета на Главчев, няма да се коалираме с тях, обеща Киро

април 5, 2024
Асен Василев-6

Радев поиска от служебния кабинет да направи ревизия на финансите на Асен Василев

април 5, 2024
банкова

Прокуратурата повдига обвинение за организирана престъпна група в Агенция „Митници“

април 4, 2024
zhivko-kotsev-1

ДАНС е обискирал дома на главния секретар на МВР Живко Коцев. За да не го арестуват, той се е съгласил да стане свидетел по делото за контрабанда

април 4, 2024
big_2217

МФ с изненадваща прогноза: Влизането ни в еврозоната ще доведе до забавен растеж на доходите и икономиката

април 3, 2024
Image_17554307_40_0

С поредна комисия парламентът ще разследва корупцията в митниците и ролята на Асен Василев в тях

април 3, 2024